Renault Day 2017, ziua Unei Mari Echipe!

 • 24 septembrie a fost ziua în care am demonstrat o dată în plus că suntem O Mare Echipă. Platforma Dacia de la Mioveni a fost duminică gazda a peste 13.000 de colegi, membri ai familiilor lor, voluntari, parteneri, autorităţi publice, presă şi echipe de organizare. Descoperiţi mai jos detaliile celei de-a patra ediţii Renault Day, care s-a bucurat de cea mai mare participare de până acum!

  „Suntem azi cu toții aici (...) pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ne bucura de această zi, dar și de rezultate. Cel mai recent și mai important este Noul Duster, prezentat vouă în premieră în România. Toate echipele noastre contribuie la acest succes.", a declarat Yves Caracatzanis, ȋn discursul său de bun venit, care a marcat şi cel mai important moment al evenimentului: dezvăluirea Noului Duster. Noul model a fost prezentat şi cu ajutorul a 20 de copii ai angajaţilor Groupe Renault România, care au dat startul unei zile pline de surprize!

  Cel mai nou sosit ȋn familia Dacia, Noul Duster, s-a aflat şi printre modelele incluse ȋn zona de expoziţie auto, iar cei prezenţi la eveniment au putut vedea ȋndeaproape, atât ȋn interior, cât şi ȋn exterior, evoluţia celui mai de succes model al gamei. Ȋn plus, tot zona de expoziţie a gamelor Dacia, Renault şi Nissan a propus o serie de experienţe inedite: quizz-uri prin care participanţii puteau să-şi demonstreze pasiunea pentru Dacia ȋn cortul dedicat mărcii, jocuri Playstation şi multe premii la cortul Nissan. Atracţiile standului Renault au fost monopostul de Formula 1 şi simulatorul auto pentru teste de agilitate. Tot aici, copiii au avut posibilitatea de a-şi construi propriul monopost alături de echipa Formula 1 in schools.

  O parte din modelele expuse s-au regăsit şi ȋn zona de drive-test. Una dintre cele mai apreciate activităţi de la Renault Day, drive-testele au fost dimensionate ȋn aşa fel ȋncât aproape 700 de participanţi să aibă posibilitatea să conducă modele din gamele noastre. Colegii de la Duster 4x4 Everyone au fost şi ei prezenţi, iar nu mai puţin de 350 de persoane au acceptat invitaţia lor de a fi copiloţi pe un traseu ce a pus în valoare abilităţile off-road ale Duster.

  Ca la fiecare ediţie, participanţii au fost invitaţi să intre ȋn culisele fabricării unui vehicul: o parte dintre departamentele Uzinei Vehicule Dacia şi Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia au fost deschise, iar colegi din respectivele perimetre i-au ȋnsoţit pe cei dornici să afle mai multe despre activitatea de fabricaţie a vehiculelor sau a motoarelor noastre. 

  Standurile de prezentare a meseriilor Groupe Renault România au reușit să atragă de asemenea atenția participanţilor prin modalităţile extrem de creative prin care şi-au promovat activităţile şi felul în care contribuie zi de zi la materializarea principiilor Renault Way. Roboţi, simulări video de ultimă generaţie, concursuri, magie şi o atmosferă de Mare Echipă au fost câteva dintre caracteristicile uneia din cele mai vizitate zone ale evenimentului.   

  Cei peste 3.000 de copii prezenţi la eveniment nu au avut timp să se plictisească: ei au putut asista la experimente de fizică şi chimie, au putut face construcţii din piese modelabile şi Lego, au putut picta sau desena. Micii pasionaţi de maşini au avut şi ocazia de a pilota karturi sau maşini teleghidate. 

  Au ȋntreţinut atmosfera pe parcursul zilei Cătălin Măruţă şi Shurubel, care s-au asigurat că niciunul dintre momentele importante ale evenimentului nu trece neobservat de participanţi. 

  Buna desfăşurare a activităţilor Renault Day a fost asigurată şi anul acesta de o echipă numeroasă de organizare, susţinută de un număr de peste 120 de voluntari, cărora li se adaugă reprezentanţii din standurile de meserii şi colegii care au oferit explicaţii în cadrul vizitelor de uzină. Fără sprijinul lor, ziua de 24 septembrie nu ar fi fost la fel de reuşită, aşa că le mulţumim tuturor pentru energia şi implicarea de care au dat dovadă!

  Suntem O Mare Echipă! Ne revedem şi anul viitor!