• Fundația
    Groupe Renault România

Fundația Groupe Renault România susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei globale de responsabilitate socială corporativă a Groupe Renault.

În Romania, Fundația are drept axă principală incluziunea socială prin educație și va continua să susțină proiecte cu impact social în comunitățile unde compania Dacia este prezentă. Toate acestea pentru a contribui la o societate echitabilă și sustenabilă.

 Perioada pe care o traversăm, generată de criza sanitară mondială, a accelerat acțiunile noastre în acest sens. Peste 100 de elevi din Argeș și Dâmbovița învață de la distanță de pe tablete donate de Fundație, atunci când cursurile nu se pot desfășura în școli și licee. Este nevoie în continuare de susținere și de adaptare la noul normal.

În paralel, preocuparea companiei rămâne grija pentru un mediu mai curat. Fie că aducem mai mult verde, prin acțiunile anuale de plantare în regim de voluntariat, fie că însoțim dezvoltarea durabilă a marilor orașe din țară, prin alternativa de mobilitate electrică. Sute de vehicule electrice Renault circulă pe șoselele din România (inclusiv în sistem car sharing), iar Dacia inovează cu primul său model din istoria gamei, Spring, exclusiv electric, disponibil în România din martie 2021.

 

  • Incluziune

    Ajutăm la construirea unei societăți în care toți sunt acceptați și pot avea mijloacele necesare pentru dezvoltare.
    Cum facem asta? Prin proiecte concrete.

DIVERSITATE

Suntem un sprijin activ al diversității culturale sau de gen pentru că diversitatea este o sursă reală de dezvoltare.

SOCIAL BUSINESS

Aducem soluții la probleme sociale actuale prin susținerea unor proiecte de mobilitate cu un puternic impact social.

EDUCAȚIE

Încurajăm șansele egale la educație, suntem alături de comunități în dificultate, derulăm stagii de lucru și dezvoltăm parteneriate cu mediul academic din România.

  • Mobilitate sustenabilă

    Ne dorim să avem un mediu cât mai respirabil. Să ne deplasăm în siguranță, să luăm ecologia cât mai în serios, să facem din MEDIUL ÎNCONJURĂTOR și SIGURANȚA RUTIERĂ două priorități în viața de zi cu zi.

MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Creăm un mediu mai bun pentru noi toți prin susținerea unor inițiative de ecologizare, plantări sau colectare a deșeurilor.

SIGURANȚA RUTIERĂ

Ne implicăm în campanii de siguranță rutieră și gândim parteneriate cu inspectoratele de urgență pentru a crește gradul de conștientizarea a comportamentului responsabil la volan.