• LES FILMS DE CANNES A BUCAREST

Renault este mașina oficială Les Films de Cannes à Bucarest, festival inițiat în anul 2010 de Cristian Mungiu care înseamnă:

  • O selecţie de filme de autor recunoscute internaţional și premiate în cadrul Festivalului de la Cannes, filme care altfel nu ar ajunge sau ar ajunge cu mare întârziere pe ecranele româneşti.
  • Educarea gustului publicului tânăr pentru cinema prin prezentarea în premieră în România a unor filme de referinţă pentru cinematografia internaţională.
  • Participarea la educarea studenţilor din facultaţile de profil prin accesul la filmede referinţă şi la discuţii cu invitaţii speciali ai festivalului.

Majoritatea filmelor prezentate anul acesta în selecția oficială a festivalului de la Cannes, dar și titluri selectate în secțiunile paralele, au fost proiectate în premieră în România, timp de 10 zile, în patru spații din București – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie, și alte 7 orașe: Arad, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Suceava.

În total, 23.000 de spectatori s-au bucurat de 22 de proiecții unice, 11 filme în secțiunea de film românesc, 62 de filme de lungmetraj, 8 filme de scurtmetraj și 17 proiecții de
gală în prezența invitaților speciali.

Ca element de noutate, Platforma Artiști în dialog a fost concepută în cadrul Les films de Cannes à Bucarest ca un demers pe termen lung care are scopul de a educa publicul cinefil oferindu-i oportunități de dialog cu artiști recunoscuți la nivel internațional.