• VERNISAJ MOVING CLOUDS

Groupe Renault România a susținut vernisajul Moving Clouds, prima expoziție personală a artistului Decebal Scriba la galeria Anca Poterașu București, curatoriată de Ami Barak.
 

La începutul anilor 1970 în București, Decebal Scriba, n. 1944, era una dintre cele mai frapante și mai inovatoare personalități. Experimentele sale sunt privite astăzi ca fiind o parte integrantă a tradiției avangardiste al acestui moment-cheie din istoria artei postbelice. Pe parcursul anilor '70 - '80, Decebal Scriba este autorul al unui corpus consistent de lucrări elaborate, cu o abordare conceptuală și performativă, tratând probleme de limbaj formal și textual, de analiză a sistemului de reprezentări spațiale sau a unor gesturi și forme simbolice. Prin performance, un mediu care se potrivea contextului underground al Europei de Est, esența gesturilor și acțiunilor a fost exaltată și dizolvată în „norii memoriei”.


 

Titlul expoziției nu reprezintă o referință la un proiect ce a avut loc la Trafalgar Square, Londra, când publicul a trimis scurte mesaje, cuvinte ce apăreau apoi pe ecrane de fum. Nu este nici o aluzie la stocarea datelor în cloud, atât de răspândită în zilele noastre. Este o tentativă poetică de reabilitare a memoriei unor momente, din care au rămas fragmente, dispersate ici și colo, pentru a le readuce la un loc pentru o expoziție.