•  DUBLU CLICK PE EDUCAȚIE 

Categorie:

Social Business

Partener:

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere

Beneficiar:

Peste 300 ONG-uri, școli, licee, biblioteci, muzee,instituții sociale din România

Locație:

Argeș, Dâmboviţa, Bucureşti și Ilfov

Rezultate cheie:

- Peste 44.000 de persoane utilizează aceste echipamente în prezent
- 1600 echipamente donate până în prezent
- AFF partener de 4 ani

PROIECTUL "DUBLU CLICK PE EDUCAȚIE":

GROUPE RENAULT ROMÂNIA A DONAT 400 DE COMPUTERE ÎN 2017

Ateliere Fără Frontiere și-a asumat pentru prima dată în România, o idee îndrăzneață de antreprenoriat social, atelierul DEEE, înființat în 2009. Proflul organizației este acela de întreprindere socială de inserție, unde deșeurile reprezentate de echipamente electrice și electronice devin un instrument de integrare socială și de dezvoltare locală și comunitară prin implementarea unor programe de solidaritate digitală.

“Dublu click pe educație cu Renault” este un astfel de program de solidaritate digitală, care are în vedere proiecte și inițiative educaționale.

În România există în continuare o mare discrepanță între zonele urbane si rurale, un mare decalaj în ceea ce înseamnă accesul la educație modernă. Mulți copii încă nu știu cum arată un calculator, așa că programul „Dublu Click pe educaţie cu Renault” a venit să aducă un sprijin în echilibrarea situației. Aflat deja la a patra ediție, acesta a implicat (în 2017) donarea a peste 400 de calculatoare complet funcționale, recondiționate de către persoane reintegrate pe piaţa muncii și angajate de către Asociația Ateliere fără Frontiere, echipamente care au ajuns la beneficiari din grădinițe, școli, licee, facultăţi, universități, muzee, bibiloteci, organizaţii nonguvernamentale care activează în comunitaţi defavorizate.