Grupul Renault în România a contribuit, alături de Casiopeea, la donarea de proteze mamare

  • Cel puțin 80 de femei care au suferit o mastectomie au primit, miercuri, proteze mamare, oferite de Asociația Casiopeea, grație donațiilor făcute participanții la cursele roz organizate de asociație. În total, 3.000 de persoane au participat la cursa și marșul roz organizate, în septembrie, la București, de Casiopeea, cu sprijinul companiilor printre care s-a aflat și Grupul Renault în România. Fondurile colectate din taxa de participare la cursă au fost folosite la cumpărarea a 310 proteze care au fost donate miercuri în cadrul unei ceremonii la care au participat beneficiarele, voluntarii și reprezentanții companiilor implicate în proiect. Un sfert din protezele donate au fost finanțate din contribuția Grupului Renault în România.

    „Suntem recunoscătoare participanților care au venit în într-un număr mare la cursa de anul acesta, ajutându-ne să le facem un cadou de sfârșit de an celor 280 de beneficiare, care au nevoie de una sau două proteze. Recuperarea nu este niciodată ușoară, dar purtând aceste proteze, femeile care au suferit o mastectomie vor putea continua, fizic și psihic, să lupte cu boala”, a declarat dr. Marina Oțelea, președintele Asociației Casiopeea.

    Din 2010, Casiopeea susține femeile bolnave de cancer de sân, oferind peste 1.700 de proteze mamare și sutiene pentru acestea, un pachet care costă, în România, mai mult de 100 euro. Grupul Renault în România participă la aceste curse și marșuri încă de la începutul lor, în 2010. Pe parcursul ultimelor 6 ediții, grupul a ocupat primul loc în competiția companiilor, cu peste 550 de angajați înscriși la curse.