Concert regal pe 25 octombrie la Ateneul Roman

De ziua Majestatii Sale Regelui Mihai I, pianista Alexandra Dariescu si dirijorul Tiberiu Soare concerteaza pe scena Ateneului Roman in sprijinul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Pe 25 octombrie 2014, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza la Ateneul Roman a saptea editie a concertului extraordinar in scopul strangerii de fonduri in beneficiul programului Tinere Talente. Brandul Dacia va fi prezent la acest eveniment in calitate de invitat si partener al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Invitata speciala, tanara pianista Alexandra Dariescu, va urca pe scena Ateneului pentru un concert de pian din repertoriul Ceaikovski. Desemnata de Revista Forbes ca membra a generaţiei “30 sub 30”, Alexandra Dariescu este considerata o exceptionala ambasadoare a muzicii clasice.

Dirijorul orchestrei de tineri muzicieni si bursieri Tinere Talente este maestrul Tiberiu Soare - unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Isi desfasoara activitatea muzicala ca dirijor din anul 1999, lucrand alaturi de orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara si participand la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elvetia ş.a.

Editiile anterioare ale Concertului Regal s-au bucurat de un succes remarcabil, facand sala Ateneului Roman neincapatoare pentru iubitorii de muzica clasica si pentru cei dornici sa sustina talentul romanesc. Artisti de exceptie precum Dan Grigore, Yuriy Tsiple, Nelly Miricioiu, Remus Azoitei, Alexandru Tomescu, Giuliano Carmignola au oferit spectacole memorabile publicului roman.

Fondurile stranse din vanzarea de bilete si din sponsorizari vor sprijini programul national
Tinere Talente 2015, prin care Fundatia ofera burse de studiu, program de mentorat si oportunitati de promovare tinerilor artisti cu situatie materiala modesta. O noua generatie de artisti, cu varsta intre 14 si 24 de ani, din toata tara, vor putea aplica pentru obtinerea unei burse in luna decembrie a acestui an, iar un prestigious juriu de specialitate ii va selecta pe cei mai promitatori tineri din domeniul muzicii clasice si cel al artelor plastic. In ultimii ani, peste 170 de tineri artisti plastici si muzicieni au reusit performante extraordinare sprijiniti prin burse de studiu, mentorat si promovare oferite de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.