Dacia, partener al Galei Bun de Tipar 2014

  • Dacia a susţinut cea de-a treia ediţie a Galei Industriei de Carte din România, „Gala Bun de Tipar”, care îşi propune să contribuie la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti şi care a avut loc în data de 15 mai 2014, în Aula Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti.

    Este o asociere care vine în continuarea parteneriatului deja tradițional cu Târgul de carte Gaudeamus și cu alte acțiuni din aceeași sferă precum donații de carte sau de e-book readere pentru copii din zona Argeș sau pentru olimpicii internaţionali.

    În calitatea sa de partener, Dacia a susținut categoria „Cea mai bună carte netipărită”, Audiobook, la care câştigătorul a fost Dinu Pillat - "Aşteptând ceasul amintirilor" (Editura Casa Radio). Premiul a fost înmânat de către Cornel Mănucu, Director Vânzări Speciale Dacia, care a mai acordat şi două premii speciale, constând în două tablete, Bibliotecilor Comunale din Hangu (Neamţ) şi Răcoasa (Vrancea) pentru rezultatele şi proiectele desfăşurare în comunităţile respective.

    Printre numele premiate în seara de 15 mai, îi mai amintim pe Lucian Boia, Adriana Babeţi, Adrian Schiop sau Antoaneta Ralian, căreia i-a fost înmânat premiul special al juriului pentru întreaga sa carieră.

    Gala Industriei de Carte din România marchează reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii şi a literaturii de calitate.