DE 10 ANI, DACIA ÎNDEAMNĂ LA LECTURĂ, ÎN PARTENERIAT CU GAUDEAMUS

 • În urmă cu 10 ani, Dacia pornea la drum într-o escapadă literară, la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură.

  Este cel mai longeviv parteneriat al Dacia, înscris pe axa de educaţie a strategiei noastre de colaborări și responsabilitate socială. Ne-am propus, de la an la an, să îndemnăm publicul, indiferent de vârstă, la lectură de calitate.

  Pentru al zecelea an de parteneriat cu Gaudeamus, am lansat o provocare unor scriitori români, jurnalişti, lideri de opinie: aceea de a reinventa Manualul de Bord al maşinii, într-o manieră literară. Vă așteptăm sâmbătă, 21 noiembrie să descoperiți varianta lor de manual. Iar pe toată perioada târgului (18-22 noiembrie) îi invităm pe toți vizitatorii la noi în stand pentru lansări, concursuri sau activităţi creative pentru copii”, a declarat Anca Oreviceanu, director comunicare şi responsabilitate socială Groupe Renault România.

  Un alt fel de Manual de Bord Dacia

  Cheia, Comanda electrică, Centura de Siguranţă, Airbag-ul, Securitatea pentru copii, Postul de conducere, Martorii luminoşi, Levierul de viteze, Asistenţa la parcare, Ştergătoarele de geam, Încălzirea şi ventilarea, Bancheta din spate, Portbagajul, Computerul de bord, Multimedia, Bateria, Farurile, Siguranţele, Sculele, Jantele, Dimensiunile sunt capitole existente în Manualul de Bord al maşinii Dacia.

  Scriitorii Marius Chivu, Radu Paraschivescu şi Iulian Tănase, alături de jurnaliştii, lideri de opinie, Vlad Mixich, Lucian Mîndruţă, Radu Naum şi Victor Kapra, au răspuns provocării constructorului auto naţional şi au imaginat în textele lor poveşti pornind de la funcţionalităţile şi echipările maşinii. Scrierile lor sunt reunite în Manualul alternativ de Bord Dacia, care va fi lansat la târgul Gaudeamus, sâmbătă, 21 noiembrie

  O serie de scriitori au acceptat să-şi pună verbul şi versul la treabă pentru a scrie împreună un manual non-conformist şi perfect inutil sub aspect tehnic. Sunt oameni sprinteni la minte, flexibili şi gata să accepte prinsori. Odată sabotată convenţia jargonului auto, autorii care rescriu capitolele ce urmează iau ca pretext câte o componentă a maşinii şi fac din ea pivotul unei povestioare, a unei năzăreli, a unui vis, a unui poem”: Radu Paraschivescu, în prefaţa Manualului Alternativ de Bord.

  Evenimente în standul Dacia la Gaudeamus

  Galerie foto