Lansarea Laboratorului Mobil IKEDOO: 170 de copii au construit un OZN pentru viitorul educației

  • Renault România fost unul dintre partenerii care au susținut lansare Laboratorului Mobil IKEDOO, eveniment ce a avut loc sâmbătă, 18 octombrie, cu peste 400 de copii, voluntari și părinți prezenți. Timp de 6 ore, micii ingineri au tăiat, lipit, măsurat și asamblat un „OZN al educației experiențiale” construit din 1600 de tuburi din plastic și PVC.

    “Acest eveniment a fost pentru IKEDOO o nouă dovadă a faptului că părinții își doresc la fel de mult ca și copiii o schimbare în sistemul de învățământ. Mă bucur că am reușit să finalizăm construcția OZN-ului. Laboratorul Mobil IKEDOO este pregătit pentru lansare și abia așteptăm să întâlnim cât mai mulți copii curioși precum cei de azi. Acum urmează să trimitem toată documentația evenimentului pentru certificarea recordului și să așteptăm răspunsul final”, a declarat Ion Neculai Project Manager al Laboratorului Mobil IKEDOO.

    Odată cu „decolarea” OZN-ului a fost lansat oficial și Laboratorul Mobil IKEDOO. Microbuzul interactiv, conceput special pentru a revoluționa educația în România, va vizita școli din comunitățile defavorizate ale țării, oferindu-le copiilor șansa de a descoperi și folosi uneltele specifice celor peste 1.000 de meserii prezente în Laborator. Misiunea Laboratorului este să introducă sistemul de educație prin experiență în școlile din România, iar pregătirea tehnică/vocațională să se regăsească în mod obligatoriu în procesul de învățare al oricărui copil. 

    Mai multe informații despre eveniment, precum și detalii despre proiectul Laboratorul Mobil IKEDOO se găsesc la adresa www.lab.ikedoo.com sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/IkedooInstitute.                IKEDOO este un institut de cercetare dinamic care generează programe educaționale avangardiste pentru copii. Aceste programe îmbunătățesc performanța școlară a acestora și facilitează adaptarea la viața reală. Fondat în 2011 de către o echipă de psihologi, arhitecți, designeri, antreprenori, marketeri și traineri, IKEDOO este liderul educației experiențiale în România.

    În cadrul programelor experiențiale, copiii lucrează în echipe, discută, evalueză, negociază și creează. Cu cât experiența se apropie mai mult de realitate, cu atât reținerea informațiilor este mai mare. Copiii explorează, creează și interacționează în mod independent cu lumea din jurul lor. Aceste experiențe se integrează foarte bine în viața lor și îi ajută să-și îmbunătațească abilitățile de organizare și conducere.