Start la înscrierile pentru Proiectul de solidaritate digitală al Renault România

În urma unei colaborări de lungă durată, Renault România și Ateliere Fără Frontiere au lansat împreună Proiectul de solidaritate digitală, ce se va desfășura în perioada 28 octombrie – 26 noiembrie 2014.

Prin acest program, 320 de echipamente IT recondiționate complet (calculatoare și laptopuri) vor fi alocate şi donate instituțiilor și organizațiilor non-profit din județele Argeș și Dâmbovița care au nevoie de material informatic pentru a derula activități de educație, formare profesională sau integrare socială.

Deoarece organizatorii au dorit să ofere șanse egale tuturor participanţilor, înscrierea proiectelor se va face prin completarea formularului online disponibil aici: http://www.daciagroup.com/proiect-de-solidaritate-digitala.

După încheierea înscrierilor, un juriu format din reprezentanți ai Renault România și Ateliere Fără Frontiere va decide, în urma evaluării unor criterii obiective, către ce proiecte vor merge donațiile.

Printre structurile eligibile din Argeș și Dâmbovița se pot regăsi organizații nonguvernamentale (asociații, fundații, federații), instituții de învățământ de stat (școli, licee, grădinițe, facultăți, universități), muzee de stat, biblioteci de stat sau instituții sociale, cu mențiunea că sunt vizate cu precădere comunitățile defavorizate sau izolate.

Echipamentele ce urmează a fi donate au fost colectate din cadrul Renault România și recondiționate de către asociația Ateliere Fără Frontiere, organizație neguvernamentală creată în anul 2008, având ca scop inserția socială, profesională și civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritate pentru proiecte de educație și dezvoltare locală.

Schimbările mari se fac cu pași mici. În mod normal, toți copiii ar trebui să aibă aceleași șanse la educație. În mod normal, toți tinerii ar trebui să învețe lucruri noi prin metode avansate. Din păcate, de multe ori, normalitatea nu se întamplă, iar Proiectul de solidaritate digitală tocmai din acest motiv s-a născut. Cu pași mici, copiii și tinerii defavorizați vor face schimbări mari în viitor!