COMUNICARE DIN PARTEA CONSILIULUI DIRECTOR AL GROUPE RENAULT

Consiliul Director al Groupe Renault, care a avut loc marți seara, a adoptat măsuri de tranziție de guvernare corporativă pentru a proteja interesele Grupului și a asigura continuitatea activității sale operaționale.

Consiliul a fost condus de directorul independent Philippe Lagayette, după începerea procedurilor judiciare împotriva lui Carlos Ghosn, în Japonia. Consiliul nu este în măsură să se pronunțe asupra dovezilor pe care le-ar deține împotriva lui Carlos Ghosn autoritățile judiciare nipone și Nissan.

Carlos Ghosn, care pentru moment este în incapacitatea de a-și exercita funcția, rămâne Președinte Director-General. Consiliul Director a decis să îl numească pe Thierry Bolloré, cu titlu provizoriu, Director General delegat. Thierry Bolloré va conduce echipa de management a Grupului, având aceleași prerogative precum Carlos Ghosn. În această perioadă, Consiliul se va reuni regulat, având drept președinte un director independent, pentru a proteja interesele Renault și sustenabilitatea Alianței.

Consiliul Director a decis să solicite Nissan, pe baza principiilor de transparență, încredere și respect reciproc, conform Cartei Alianței, să ofere toate informațiile deținute în legătură cu investigația internă referitoare la Carlos Ghosn.

Consiliul  Director apreciază sprijinul exprimat de managementul Nissan pentru Alianța Renault Nissan Mitsubishi, care rămâne prioritară pentru Grup.

 

 

GROUPE RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.