COMUNICARE DIN PARTEA CONSILIULUI DIRECTOR AL GROUPE RENAULT

Consiliul Director al Groupe Renault, care a avut loc marți seara, a adoptat măsuri de tranziție de guvernare corporativă pentru a proteja interesele Grupului și a asigura continuitatea activității sale operaționale.

Consiliul a fost condus de directorul independent Philippe Lagayette, după începerea procedurilor judiciare împotriva lui Carlos Ghosn, în Japonia. Consiliul nu este în măsură să se pronunțe asupra dovezilor pe care le-ar deține împotriva lui Carlos Ghosn autoritățile judiciare nipone și Nissan.

Carlos Ghosn, care pentru moment este în incapacitatea de a-și exercita funcția, rămâne Președinte Director-General. Consiliul Director a decis să îl numească pe Thierry Bolloré, cu titlu provizoriu, Director General delegat. Thierry Bolloré va conduce echipa de management a Grupului, având aceleași prerogative precum Carlos Ghosn. În această perioadă, Consiliul se va reuni regulat, având drept președinte un director independent, pentru a proteja interesele Renault și sustenabilitatea Alianței.

Consiliul Director a decis să solicite Nissan, pe baza principiilor de transparență, încredere și respect reciproc, conform Cartei Alianței, să ofere toate informațiile deținute în legătură cu investigația internă referitoare la Carlos Ghosn.

Consiliul  Director apreciază sprijinul exprimat de managementul Nissan pentru Alianța Renault Nissan Mitsubishi, care rămâne prioritară pentru Grup.