Dacia, liderul exporturilor României la Gala Capital

Dacia a fost premiată de revista Capital în cadrul Galei Capital «Companii de elită» care a avut loc marți, 16 octombrie la București. Cea mai mare companie din țară, după cifra de afaceri, a fost desemnată lider al exporturilor României.

Premiul i-a fost inmânat Aureliei Leoveanu, director financiar și administrativ Groupe Renault România:

“Sunt foarte onorată să primesc acest premiu, mai ales acum, când Dacia aniversează 50 de ani de existență. Marca noastră este prezentă pe 4 continente, în 44 de țări, la fiecare 54 de secunde de pe linia de fabricație iese o mașina, iar la producția ei contribuie cu pasiune și entuziasm toți cei 17.700 de colegi ai mei. Cu siguranță vor fi foarte mândri de acest premiu, mulțumim!

În cadrul acestui eveniment, revista Capital acordă premii pentru performanţele companiilor de elită din mediul de business românesc care au avut pe parcursul anului 2017 și începutul acestui an rezultate remarcabile, au schimbat sau au contribuit pozitiv la economia României.

 

 

GROUPE RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.