Dacia și Renault Technologie Roumanie, « True Leaders », la GALA ICAP

 • Dacia și RTR au primit distincția « True Leaders » din partea ICAP Group , lider în furnizarea serviciilor de afaceri în Sud-Estul Europei. În cadrul celei de-a treia ediții a Galei « True Leaders », 40 de companii din România, exemple pozitive de afaceri și antreprenoriat,  au fost recompensate cu acest premiu.  Ele au îndeplinit criteriile măsurabile și obiectivele de care se ține cont în selecție, respectiv: sunt incluse în top 500 cele mai profitabile companii, pe baza indicatorului financiar EBITDA; au o creștere a numărului de angajați (2017 vs 2016);  sunt lideri în sectorul lor de activitate și au ICAP Credit Score ridicat (AI – A2).

  Alexander Simionescu, director general RTR, prezent la eveniment, a vorbit în numele tuturor celor peste 17 000 de angajați ai Groupe Renault România: « cei care generează 3% din PIB ul României , care produc mașini ca să cucerească piața românească și cele internaționale. Avem întreg lanțul de valori în cadrul grupului nostru, toate activitățile necesare pentru a fi « true leaders », pentru a concepe și produce mașini în țara noastră. Vom fi, așa cum am fost 50 de ani, și de acum înainte, mereu în inimile românilor ».

   

   

   

   

  GROUPE RENAULT ROMÂNIA

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.