Groupe Renault anunță noi vehicule electrice, accesibile și își comunică viziunea asupra noilor experiențe de mobilitate

  • Noul vehicul electric: accesibil și 100% electric, Renault K-ZE va susține expansiunea internațională a Groupe Renault. China va fi prima piață de comercializare.
  • Versiunile hibride și plug-in hybrid pentru Clio, Megane și Captur sosesc în Europa.
  • AEX: Groupe Renault dezvăluie Augmented Editorial Expérience, viziunea sa despre viitor care înglobează conținutul premium și mobilitatea de tip nou

   

  Paris, 1 octombrie  2018 – Carlos Ghosn, Președinte-Director General al Groupe Renault, a anunțat astăzi următoarele două etape ale procesului de electrificare a gamei Renault, prevăzute pentru planul strategic „Drive the Future”: un vehicul electric de oraș, accesibil, a cărui comercializare va debuta în China în 2019, și versiuni hibride sau plug-in hybrid începând cu anul 2020 pentru trei din vehiculele sale cele mai populare: Clio, Captur și Megane. Carlos Ghosn a prezentat viziunea Renault asupra experiențelor la bord pentru următoarea generație și a dezvăluit AEX  (Augmented Editorial Experience), un concept inedit prezentat pe 2 octombrie la Salonul de la Paris.

  Modele noi, piețe noi

  Pionier și lider al mobilității 100% electrice, Groupe Renault a prezentat K-ZE, un nou vehicul electric de segment A, inspirat din stilul SUV, cu o autonomie de 250 km, adică cea mai bună autonomie de pe segmentul său. Prezintă un design sportiv cu linii ferme, are o alură musculară și compactă. Dincolo de designul seducător, K-ZE se reîncarcă ușor datorită unui dublu sistem de încărcare, compatibil cu prizele domestice și infrastructura publică. Dotările – senzori de parcare spate, cameră de marșarier și un ecran central cu navigație și servicii conectate  - maximizează experiența la bordul unui vehicul electric.

  China este prima piață mondială de vehicule electrice, dar și piața cu cea mai rapidă creștere. Proiectat pentru a fi comercializat pe piețele internaționale, K-ZE va fi lansat mai întâi în China. Fabricarea sa, la nivel local, va fi asigurată de e-GT New Energy Automotive Co, o companie de tip joint-venture creată cu Dongfeng Motor Group și Nissan pentru a dezvolta și a produce vehicule electrice competitive pe piața chineză.

  "Grupul Renault a fost un pionier și este lider în segmentul vehiculelor electrice. Modelul nostru nou, accesibil, urban și inspirat de liniile unui SUV, Renault K-ZE, reunește intreaga experienta a Grupuluil Renault: leadership-ul în domeniul vehiculelor electrice, expertiza noastră în vehicule accesibile și capacitatea noastră de a construi parteneriate puternice", declară Carlos Ghosn, Președinte-Director General al Groupe Renault.

  Renault a confirmat încă o etapă din electrificarea gamei. În 2020, versiunile hibride pentru Clio și plug-in hybrid pentru Megane și Captur vor oferi posibilitatea de a descoperi electro-mobilitatea pe modelele de volum. Cu ajutorul e-Tech, o tehnologie inovatoare 100% Renault, Grupul poate să ofere versiuni hibride pe modele din segmentele B și C.

  AEX, conținut premium și experiență la bord reinventată

  În timpul conferinței de presă, Carlos Ghosn a vorbit despre maniera în care noua mobilitate modifică în profunzime experiența la bord. Într-un vehicul conectat și autonom, fără a mai fi atenți la drum, utilizatorii vor trăi într-adevăr o experiență mai sofisticată și mai bogată, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, pentru a profita la maxim de timpul petrecut pe traseu.

  Din această perspectivă, Grupul dorește o apropiere de industria media și a semnat o primă colaborare editorială cu Groupe Challenges, prin intermediul achiziționării de acțiuni. Astfel s-a născut parteneriatul Augmented Editorial Experience (AEX), a cărui ambiție este de a transforma fiecare călătorie într-o experiență unică de învățare, dincolo de condus și de vehiculul în sine.

  "Odată cu apariția unor vehicule conectate și autonome, utilizatorii profită mai mult de timpul lor de călătorie. Cu Challenge Group, ne-am imaginat cum ar putea fi experiența de mâine a unei mobilități personalizate și conectate", a declarat Carlos Ghosn. "Accesul la conținutul editorial de calitate, combinat cu experiența reinventată a vehiculelor atât pentru șofer, cât și pentru pasageri, va deveni un element diferențiator important. "

  Conceptul AEX este prezentat la standul Grupului de la Salonul Auto de la Paris. Prin intermediul unei capsule mari și a 4 scenarii proiectate panoramic la 222°, vizitatorul va putea descoperi cum timpul de traseu i se poate schimba și intensifica prin forme noi de conținut premium, interactiv și personalizat, elaborat de redacțiile Groupe Challenges.

  Aproape unul de altul în standului Grupului, AEX și noul concept-car premium al mărcii Renault - un robo-vehicul autonom, electric, conectat – le vor permite vizitatorilor să-și imagineze cu ușurință cum ar putea fi experiența lor pe mașina autonomă a viitorului.