Renault EZ-ULTIMO: Un vehicul-robot pentru o experiență de mobilitate premium

  • EZ-ULTIMO deschide drumul către o călătorie premium, la cerere, accesibilă tuturor, pentru o ora sau pentru o zi  
  • Veritabil “salon mobil”, EZ-ULTIMO poate extinde experiență premium a unui hotel, resort sau companie aeriană
  • EZ-ULTIMO încheie seria de trei concept-cars ilustrând viitorul mobilității urbane de tip car-sharing
  • EZ-ULTIMO de asemenea reinventează viața la bord, oferind conținut editorial la cerere pasagerilor săi

   

  Paris, France – 2nd October, 2018 – La Salonul Auto de la Paris, Groupe Renault dezvăluie EZ-ULTIMO, un concept de vehicul-robot autonom, electric, conectat şi o soluție de mobilitate de tip car-sharing, oferind o experiență de călătorie premium. Disponibil la cerere, pentru o zi sau doar pentru o oră, EZ-ULTIMO se adresează oamenilor care își doresc un moment privilegiat pentru o călătorie prin oraș sau pentru o experiență turistică exclusivă. Se adresează, de asemenea, companiilor care doresc să le propună clienților lor o extensie premium a experienței de drum.

   

  “Pe măsură ce trendurile de consum se schimbă şi oamenii apreciază din ce in ce mai mult serviciile de transport la cerere, apare o nouă paradigmă a mobilității. EZ-ULTIMO înglobează această revoluție, oferind o experiență unică, premium, la bordul acestui vehicul-robot care poate fi adaptat în funcție de furnizorul de servicii” a declarat Laurens van den Acker, SVP Corporate Design. “Inspirat de arhitectura contemporană şi complet integrat în viitoarele smart cities, EZ-ULTIMO  va oferi o experiență exclusivă tuturor. Prin mașinile autonome, electrice şi conectate, intram într-o noua eră interesantă a design-ului auto”.

   

  Un vehicul-robot cu design atractiv si rafinat, inspirat de stilul elegant francez

  EZ-ULTIMO deschide noi perspective pentru design-ul Renault. La bordul unui vehicul-robot, călătorul poate cu adevărat să profite de spațiul conceput ca un salon individual, echipat cu tot confortul şi serviciile necesare pentru a se relaxa sau concentra. 

  Cu ajutorul design-ului, EZ-ULTIMO confirmă promisiunea mărcii – EASY LIFE a marcii Renault. Primitor și confortabil, propune un acces facil printr-o ușă automată, cu deschidere amplă şi un scaun rotativ, pivotant care întâmpină pasagerul. Pentru o şi mai mare intimitate, pasagerii sunt feriți de privirile din exterior datorită suprafețelor vitrate, poziționate în partea de sus a mașinii. Interiorul rafinat al lui EZ-ULTIMO reflectă eleganța franțuzească şi se inspiră direct din arhitectura de interior. Acesta este personalizat cu materiale nobile, precum lemnul, marmura şi pielea, permițând pasagerilor să se bucure de un spațiu confortabil şi plăcut.

  Echipat cu tehnologie autonomă de nivelul 4, EZ-ULTIMO poate fi utilizat în multiple situații. Acest vehicul-robot este conectat cu infrastructurile, se poate adapta mediului urban, autostrăzii sau serviciului de navetă pe drumuri dedicate.

   

  Reinventarea vieții la bord

  Pe măsură ce mobilitatea continuă să evolueze cu mașini autonome, Renault crede că este important să reinventeze timpul petrecut la bord, dezvoltând experiențe noi deosebite, la nivel personal şi profesional. Din aceasta perspectivă, Groupe Renault  a inițiat o apropiere de industria media şi a semnat o primă colaborare cu Groupe Challenges pentru dezvoltarea unui concept : Augmented Editorial Experience. AEX este o experiență imersivă şi realistă care combină conținutul premium personalizat, interfața multi-media şi mobilitatea, pentru a face din fiecare călătorie o experiență unica de învățare.

   

  Viziunea Grupului: o trilogie pentru viitorul mobilității de tip car-sharing

  După EZ-GO cu viziunea sa de mobilitate de tip car-sharing şi EZ-PRO cu soluția autonomă de livrare urbană, EZ-ULTIMO este al treilea concept al familiei Renault dezvoltat pe aceeași platformă modulară explorând viitorul serviciilor de mobilitate. Inspirat de ambiția de a oferi mobilitate sustenabilă pentru toți, această trilogie de concepte electrice, autonome şi conectate prezintă o viziune extinsă a mărcii Renault asupra viitorului mobilității urbane de tip car-sharing.

   

   

   

  GROUPE RENAULT ROMÂNIA

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.