RENAULT LA SALONUL AUTO DE LA PARIS: 120 DE ANI DE MOBILITATE SUSTENABILĂ ŞI ACCESIBILĂ

  • Renault prezintă în premieră mondială conceptul EZ-ULTIMO, un vehicul-robot premium, precum și viziunea sa asupra conținutului editorial încorporat, cu Augmented Editorial Experience (AEX)
  • Noul Kadjar, prezentat în exclusivitate, este mai atractiv si mai confortabil
  • ZOE Iconic este noua serie limitată a modelului 100% electric
  • Moov’in Paris şi noile servicii de mobilitate

 

Paris, Porte de Versailles, 2 octombrie 2018 –Renault prezintă la Salonul Auto de la Paris o viziune completă a mobilității durabile din viitor, de tip car-sharing, cu ajutorul celor 3 concepte de vehicule robot :          
- EZ-ULTIMO, vehiculul-robot pentru o experiență de mobilitate premium,             
- EZ-PRO, vehiculul-robot destinat persoanelor juridice pentru o exploatare la maxim a autonomiei,
- EZ-GO, vehiculul-robot destinat mobilității urbane de tip car-sharing din viața de zi cu zi. 

Aceste concepte deschid calea pentru o nouă eră a experiențelor încorporate care oferă o altă perspectivă asupra timpului petrecut în călătorie. AEX sau Augmented Editorial Experience, prezentată la standul Groupe Renault, oferă o experiență realistă imersivă care combină conținutul editorial, interfața multimedia și mobilitatea.

 

Descoperă Noul Kadjar

Noul Renault Kadjar este prezentat în exclusivitate la standul Renault. Design-ul exterior este regândit, accentuând liniile fluide şi moderne ale modelului. Noul Kadjar face progrese sub toate aspectele, folosind un stil mai dinamic şi rafinat, însă păstrând liniile de SUV. O atenție specială a fost acordată confortului, calității și ergonomiei.

Noul model este echipat cu motoare noi pe benzină și diesel, care sunt mai eficiente şi mai performante. Versiunea benzină 1.3 TCe FAP este disponibilă cu două niveluri de putere (140 și 160 CP). Acest motor de nouă generație, dezvoltat în comun de către Alianță și partenerul său Daimler, îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate ale ambilor parteneri și oferă o gamă de putere mai mare decât motorul anterior TCe, un cuplu mai mare (mai ales la viteze mici), reducând emisiile de CO2 și consumul.

În ceea ce privește versiunile Diesel, o nouă generație de motoare "Blue dCi" este prezentată, înglobând cele mai recente sisteme de reducere a emisiilor. Noul Kadjar va fi disponibil cu 1.5 Blue dCi 115 CP și 1.7 Blue dCi 150 CP.

Pentru mai multe informații despre noul Kadjar accesați următorul link.

 

ZOE Iconic, noua serie limitată

Cu mai mult de 110.000 de unități livrate clienților, ZOE a devenit emblematic pentru piața vehiculelor electrice. Prin urmare, este natural ca această nouă ediție limitată, prezentată la Salonul de la Paris, să se numească Iconic. Această versiune dispune de o tapițare exclusivă în tonuri gri, potrivită cu noul exterior Gris Highland și asociată cu roți din aluminiu de 17inch. Ca accesoriu, ZOE oferă acum o planșă inteligentă pentru podeaua portbagajului, poziționată în prelungirea pragului. Aceasta permite stocarea și ascunderea cablurilor, eliminând astfel spațiul de încărcare. În cele din urmă, ZOE Iconic, cu autonomie reală de 300km, este echipat cu motoarele R110 și Q90.

Pentru a ușura viața șoferilor de vehicule electrice, un serviciu inovator ajută planificarea călătoriilor lungi, prin calcularea duratei totale a traseului (călătoria + încărcarea bateriei) și ghidarea la cea mai potrivită stație de încărcare. Fiind o premieră în piață, această aplicație este accesibilă prin smartphone. Toate serviciile conectate şi dedicate șoferilor de vehicule electrice sunt acum combinate într-o singură aplicație, MY Renault.

 

Moov’In Paris şi noile servicii de mobilitate

Având în vedere schimbările rapide în comportamentul clienților, Grupul Renault oferă noi servicii de mobilitate prin soluții de car-shaing, transport la cerere, închirieri pe termen scurt și până în anul 2022 servicii de mobilitate cu vehicule-robot autonome.

Lider în domeniul car-sharing ce implica mașini electrice în Europa, cu 5.000 de ZOE în 8 orașe mari și multiple parteneriate puternice, Grupul a decis să introducă în mod progresiv în Franța o ofertă comercială de mobilitate electrică pentru locuitorii și vizitatorii parizieni, rezidenții si vizitatorii din Ile-de-France prin intermediul serviciului Marcel (serviciu auto cu șoferi particulari VTC),  Moov'In Paris by Renault (free-floating) şi Renault Mobility (închiriere pe termen scurt). La sfârșitul anului 2019, o flota de 2.000 de vehicule electrice va fi pusă la dispoziție prin intermediul acestor oferte în Franța.