DACIA A DONAT UN ROBOT COLABORATIV LICEULUI TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MAȘINI DIN MIOVENI

Robotul YuMi, unul dintre roboții viitorului în industria auto, se află, începând de luna aceasta, în dotarea laboratoarelor Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni. Automobile Dacia a donat un robot colaborativ instituției de învățământ liceal, care va servi drept material didactic elevilor. Predarea robotului a avut loc în cadrul unei ceremonii găzduite de liceu, în prezența lui Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România, a lui Ghiorghe Dinuță, director al liceului Tehnologic din Mioveni și a autorităților locale.

 

 

Robotul, al cărui nume reliefează interfața om - robot, prin alăturarea a două cuvinte în limba engleză “You” și “Me”, este unul colaborativ, nu necesită izolare. YuMi îi va ajuta pe elevii Liceului să își dezvolte competențele în robotică și automatizare. Este produs de compania ABB, cea care va asigura timp de un an de zile asistență tehnică, prin cursuri de pregătire. Viitorii roboticieni și automatiști vor deprinde cunoștințe pentru a crea traiectoriile robotului, în funcție de definiția procesului de producție, și îl vor putea programa hardware și software.

Automobile Dacia a încheiat parteneriate cu licee și autoritățile locale (Primăriile din Mioveni și Pitești) pentru înființarea și susținerea unor clase de învățământ profesional. La finalul stagiilor realizate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, elevii obțin calificări în meserii precum: operator mașini cu comandă numerică, sculer-matrițer, electromecanic utilaje și instalații industriale, mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, sudor, electronist etc.

În anul școlar 2018 – 2019, 60 de elevi au parcurs stagii de profil, iar pentru 2019 – 2020, alți 213 elevi (clasele IX – XI - a) se vor alătura companiei.

 

 

GROUPE RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.