Directorul general Groupe Renault România a fost desemnat Cetățean de Onoare al oraşului Mioveni

 • Duminica, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România, a fost desemnat Cetățean de Onoare al orașului Mioveni.

  Distincția a fost acordată în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Primariei, în prezența autorităților locale.

   

  “Noi spunem că vehiculele Dacia sunt ambasadorii României în lume. În total, până în prezent, Dacia a deschis 44 de ambasade. Cu mare bucurie, petrec Ziua Națională a României în orașul unde se pregătesc toți acești ambasadori. Dacia este ancorată în viața zilnică a românilor, aici în țară. Onoarea pe care o primesc astăzi este expresia datoriei pe care o am. Aceea de a reprezenta Dacia la nivel mondial și să fac astfel încât compania să înflorească în societatea românească », a declarat Christophe Dridi.

   

   

  GROUPE RENAULT ROMÂNIA

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.