Groupe Renault şi noua strategie dedicată vehiculului utilitar

 • •    Lider în segmentul vehiculelor comerciale şi în segmenul utilitarelor electrice în Europa, Renault dezvăluie 3 modele : Noul Renault MASTER, Noul Renault TRAFIC şi KANGOO Z.E. Concept
  •    Groupe Renault urmărește o strategie ambițioasă pentru vehiculele comerciale ușoare și are ca obiectiv să își extindă poziția de lider pe piețele noi. 
  •    Renault prezintă EZ-FLEX, un experiment inovator care îi va permite să înțeleagă evoluția nevoilor clienților în domeniul livrării urbane.

  « 2018 a fost un an record pentru vehiculele comerciale Groupe Renault, cu o creștere de 34% față de anul precedent. În 2019, continuăm să ne reînnoim gama pentru a satisface așteptările clienților noștri. Cu ajutorul mărcii noastre Renault Pro + și ofertei de servicii conexe, vom continua să gândim soluții inovatoare pentru a sprijini dezvoltarea activiţii clienților noștri. »

  Denis Le Vot, Director Alianţă Divizia Vehicul Utilitar Utilitaires Renault-Nissan

  « În cadrul reînnoirii gamei sale, Renault oferă noului Master și noului Trafic, o identitate vizuală comună consolidată. Acest design modern, robust și expresiv se regăsește în partea frontală a tuturor vehiculelor comerciale şi va însoţi, de asemenea, următoarea generație de Kangoo, prefigurată de Kangoo Z.E.Concept »
  Laurens van den Acker – Director Design Industrial Groupe Renault

  Boulogne-Billancourt, 23 aprilie 2019 – Pentru a răspunde cât mai bine noilor nevoi ale clienţilor, Renault își reînnoiește gama de vehicule comerciale pentru a oferi un design mai atragător, mai mult confort, echipamente inovatoare și servicii personalizate.

  -    Noul Renault Master oferă un design expresiv, robust, un interior complet regândit, noi sisteme de asistenţă la conducere (Rear View Assist, Side Wind Assist) și motoare mai puternice (până la 180 CP / 400 Nm). Noul model simplifică viața clienţilor datorită echipamentelor inovatoare. Aceştia vor putea opta şi pentru versiunea 100% electrică - Noul Master Z.E.
  -    Noul Renault Trafic este o furgonetă multifuncțională, moderniză, care propune un design interior și exterior sofisticat, motoare noi și cutie de viteze automată EDC6. Aceasta există, de asemenea, în versiunile de transport pasageri Combi, Autobuz și SpaceClass. 
  -    Kangoo Z.E. Concept este un showcar electric și urban, care prefigurează reînnoirea gamei Kangoo, așteptată începând cu 2020. Cu un design sculptat și dinamic, conceptul prezintă o adaptare la schimbările în modurile de lucru și de mobilitate.

  După conceptul EZ-PRO, Groupe Renault continuă să se pregătească pentru viitor prin explorarea noilor utilizări de livrare urbană cu EZ-FLEX, un vehicul utilitar electric, conectat, compact și agil.

  Un actor emblematic în segmentul vehiculelor comerciale timp de 120 de ani, Groupe Renault a stabilit un nou record de vanzari la nivel mondial în 2018 cu 619.229 de unităţi. Renault rămâne lider pe piața vehiculelor utilitare din Europa, păstrând acest rezultat din 1998, și își consolidează pozițiile în America Latină și zona Asia-Pacific. Odată cu lansarea Master Z.E. și datorită bestseller-ului Kangoo Z.E., Renault este pionier și lider în Europa pe segmentul vehiculului utilitar electric (46,2% din cota de piață).

  Groupe Renault își reafirmă dorința de a deveni lider mondial în domeniul LCV-urilor datorită Alianței cu Renault - Nissan - Mitsubishi, care vizează mai mult de 2,5 milioane de unități vândute până în 2022. Pentru a-și susține expansiunea internațională, Renault lansează primul Master în Coreea, un Kangoo adaptat pieței sud-americane și Duster Oroch în Argentina și Columbia. În China, Groupe Renault se bazează pe RBJAC (Renault Brilliance Jinbei Automotive Company) pentru a susţine fabricarea și vânzarea a șapte vehicule comerciale în China, inclusiv trei modele electrice până în 2022.