PLATFORMA INDUSTRIALĂ DACIA DE LA MIOVENI, ÎNVERZITĂ DE PROPRII ANGAJAȚI

 • În cursul lunii noiembrie, angajați ai uzinelor Dacia de la Mioveni s-au mobilizat într-o amlplă acțiune de voluntariat și au plantat 1 000 de puieți (molizi, mesteceni, stejar roșu, paltini și plopi). Arbuștii au fost aleși în funcție de tipul de sol și în armonie cu vegetația deja existentă.

  “Dorim să îmbunătățim calitatea aerului, atât pe platformă, cât și în orașul Mioveni, să avem grijă de natură, de mediul înconjurător, de noi și de copiii noștri. În ultimii zece ani, la nivelul Groupe Renault România, au fost plantați peste 270 000 de copaci pe sit-urile unde ne desfășurăm activitatea și se află comunitățile noastre. Îndemnul meu este să fiți cât mai sensibili cu natura înconjurătoare și să petreceți cât mai mult în natură, lăsând să crească ceva în urmă », a declarat Christophe Dridi, presedinte director general Dacia si director general Groupe Renault Romania, participant la actiunea de voluntariat desfășurată pe platformă.

   

  Uzina Vehicule Dacia

  Angajații și clienții se află în centrul transformărilor Uzinei Vehicule Dacia. O uzină modernă și mai adaptată schimbărilor, cu multe dintre procese de fabricație, automatizate. De-a lungul a peste cinci decenii, uzina a produs peste 6,8 milioane de vehicule. S-au fabricat generații din 8 modele diferite : Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster. În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume. În prezent, 1 vehicul iese de pe banda de Montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

   

  Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia

  Cea mai complexă uzină a Groupe Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. În cele patru departamente ale uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. Uzina folosește sistemul de producţie comun uzinelor din cadrul Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance Production Way (APW). În 2018, uzina a produs în total 559.000 motoare (Energy TCe și K7),  432.000 de cutii de viteze şi 747.000 de şasiuri.

   

  Direcția Logistică România din cadrul platformei industriale Dacia de la Mioveni are ca principală misiune asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a componentelor mecanice în Uzinele Dacia de la Mioveni, precum şi în cele 24 de uzine ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi care produc vehicule din gama Global Access la nivel internaţional. Totodată, Direcția Logistică România deservește direcția Comercială prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua autorizată de vânzări din România și din afara țării.

   

   

  GROUPE RENAULT ROMÂNIA

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.