Renault F1 Team își dezvăluie echipa completă pentru sezonul 2019

 • Renault F1 Team confirmă întreaga echipă de piloți pentru sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Formula 1.

  Nico Hülkenberg și Daniel Ricciardo vor fi alături de Sergey Sirotkin, de acum pilot de rezervă și Jack Aitken, pilot de teste. La acest cvartet se adaugă Guanyu Zhou, pilot de dezvoltare.

  Cu Sergey, Renault va avea un pilot cu experiență, familiarizat cu atmosfera de cursă F1. După ce a fost pilot de teste pentru Renault în 2016, apoi al treilea pilot și pilot de rezervă în 2017, Sergey a concurat în sezonul 2018 cu Williams Racing. În acest an, Sergey va extinde implicarea sa în F1 prin intrarea în FIA World Endurance Championship (FIA WEC) cu SMP Racing.

  Jack a absolvit Renault Sport Academy în 2019, după o perioadă de trei ani, timp în care a concurat în seria GP3 și în Campionatul FIA de Formula 2. Jack a câștigat o cursă anul trecut ca începător în seria de suport pentru Formula 1, la care se va întoarce anul acesta cu echipa Campos Racing, fiind parte a programului său de dezvoltare.

  Sergey și Jack vor împărți atribuțiile de suport F1 pentru a le permite să-și îndeplinească angajamentele de curse în afara competiției de Formula 1, conducând, de asemenea, testele pe simulator și dezvoltare la centrul tehnic al echipei din Enstone, Marea Britanie.

  Cyril Abiteboul, Managing Director al Renault Sport Racing: "Suntem foarte bucuroși să dezvăluim piloții noștri pentru sezonul 2019. Este o echipă foarte puternică și experimentată. Nico și Daniel formează un duo interesant și vor fi susținuți de Sergey, Jack și Guanyu. Cu întoarcerea lui Sergey, avem un pilot care a participat un sezon întreg în Formula 1. Cunoștințele sale vor fi utile în dezvoltarea monopostului nostru. Jack ne-a impresionat cu testele sale pentru F1, în timp ce Guanyu va completa această echipă. Toți au un rol important în acest sezon și așteptăm cu nerăbdare să începem activitatea. "

  Serghei Sirotkin, al treilea pilot și pilot de rezervă: "Sunt foarte fericit să-mi întâlnesc prietenii din Renault F1 Team și din Formula 1. Ne cunoaștem bine de când am petrecut tot anul 2017 la fabrică și în garajul echipei. Va fi interesant să observăm progresele înregistrate de Renault în dezvoltarea mașinii în ultimul an. În sezonul trecut am fost rivali și nu am putut vedea ce s-a întâmplat în culisele competiției. Sunt încântat să mă alătur echipei ca pilot de rezervă și aștept cu nerăbdare să lucrez alături de Nico Hülkenberg și Daniel Ricciardo. "

  Jack Aitken, pilot de teste: " Este minunat să continuu colaborarea cu echipa Renault F1. Sunt recunoscător pentru faptul ca fac parte din echipă din 2016. Este un privilegiu să colaborez cu echipa Renault pentru al patrulea an la rând și sunt hotărât să răsplătesc încrederea celor de la Renault. Am condus monopostul de Formula 1 de câteva ori anul trecut și abia aștept să pilotez R.S.19 în testele de începători și să dau totul pentru a dezvolta mașina. Am învățat foarte mult în 2018, dar mă simt pregătit pentru acest sezon și pentru a obține cele mai bune rezultate, continuând totodată evoluția în cadrul Renault."