SUTE DE ANGAJAȚI AI GROUPE RENAULT ROMÂNIA ÎMPREUNĂ CU FAMILIILE LOR S-AU SOLIDARIZAT ÎN LUPTA CU CANCERUL MAMAR

 • Peste 700 de colegi din Mioveni și Bucureşti, alături de familii, au purtat roz, culoarea simbol în lupta împotriva cancerului la sân. Au luat start-ul la cross sau marșul familiei, în Parcul Tineretului din București (27 septembrie), la marea competiție, Cursa Roz, organizată de Asociația Casiopeea.

  Fundatia Groupe Renault Romania, în parteneriat cu Automobile Dacia, este solidară apelului anual dat de Asociație prin acțiunile care promovează sportul și sănătatea.

  Ediția de anul acesta s-a bucurat de susținerea fostei mare jucătoare de handbal, Steluța Luca, vicepreședinte al Federației Române de Handbal, și a Mădălinei Ion, membră a echipei de handbal a Clubului Sportiv Municipal București.

   

   

  Cu cei mai tineri participanți înscriși în competiție (3 ani) și sute de părinți pasionați nu doar de industria auto, ci și de sport, premiul Corporate Challange a fost adjudecat de echipele Groupe Renault România.

   

   

  „La fiecare 3 minute, undeva, în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. Este o boală cu consecințe dramatice, însă depistată la timp, există șanse mari de vindecare și refacere. Responsabilitatea noastră este să ne informăm și să ne educam pentru a o preveni, adoptând un stil de viață sănătos.  De aceea, am lansat o invitație către colegii noștri, să fie solidari cu cauza și să se alăture acestei inițiative sportive. Competiția este un cuvânt cheie pentru angajații noștri. O vedem tradusă în succesul internațional al produselor la care lucrează și contribuie cu pasiune zi de zi. Dar să nu uităm că mesajul pe care vrem să îl subliniem este acela de prevenție. Prin conferințele pe care le vom organiza la sediile noastre, colegii vor afla de la specialiști în domeniu cum putem preveni această boală, care sunt primele semne la care să fim atenți și ce putem face ca să creștem șansele de supraviețuire”, a declarat Dana Oprișan, director Resurse Umane și președinte al Fundației Groupe Renault România.

  « Suntem bucuroși să avem alături de noi parteneri de tradiție așa cum este și Groupe Renault România care ne-a fost alături de la prima ediție și care a mobilizat de fiecare dată un număr impresionant de angajați să se alăture cauzei Casiopeea. Dincolo de spriinul oferit asociației noastre care se traduce implicit în ajutor pentru beneficiarele Casiopeea, un astfel de parteneriat de durată ne demonstrează voința unei companii mari, cu mii de angajați, de a-și sensibiliza echipele în ceea ce privește un stil de viață sănătos și principiile de prevenție în cazul unei boli care face tot mai multe victime în România. Mulțumim Groupe Renault România pentru inițiativă și solidaritate”, a declarat Eliza Rogalski, președinte Asociația Casiopeea.

  Potrivit regulamentului competițiilor, companiile partenere plătesc taxele de înscriere pentru toţi participanții, iar din fondurile strânse, organizatorii achiziţionează proteze mamare.

  La fiecare ediţie la care a participat, Groupe Renault România a obţinut premiul I la Cursa roz Casiopeea, secţiunea Corporate Challenge. Acest trofeu este acordat de organizatori companiei care are cel mai mare număr de înscrişi la cros. De la prima ediție până în prezent, peste 4000 de persoane, angajaţi şi familiile lor, au promovat activitatea sportivă şi beneficiile acesteia pentru o viaţă de calitate.

   

   

  GROUPE RENAULT ROMÂNIA

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2018 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 18 000 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.