Echipa Green Thrust este câștigătoarea concursului de inovație Twizy Off-the-Street 2020

Proiectul propus de Green Thrust (Propulsia Verde), echipa câștigătoare a concursului Twizy Off-the-Street de anul acesta, a constat  într-o soluţie inovatoare de alimentare pentru maşinile electrice: un concept de „range extender”, bazat pe turbina cu gaze, care dă posibilitatea maşinilor să fie pornite sau utilizate, în timp ce bateria se încarcă.

Conceptul câștigător a fost rezultatul muncii de echipă a studenților de la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Inginerie Mecanică care și-au unit forțele cu cei de la Ştiinţe economice şi administrarea afacerilor şi Sociologie şi comunicare. Echipa a fost formată din: Titus Andrei Calen, Gabriel Popa, Adrian Gabriel Enescu, Ştefan Poienaru, Norbert Gyulai şi Mihaela Bondoc și coordonată de prof. dr. ing. Horia Abăităncei.

Lupta pentru podium a fost una foarte strânsă, echipa din Brașov a câștigat cu 185 de puncte în timp ce echipa de pe locul al doilea, Pro Electric Team de la Universitatea din Pitești, a primit 184 de puncte pentru ideea din spatele Grand Twizy. Pe locul 3 s-a aflat echipa Cox de la Universitatea Politehnică din București care a cumulat 178 de puncte cu proiectul Twizy Lifesaver, aflându-se la mică distanță de echipa Team 357 de pe locul 4 cu 177 de puncte obținute pentru proiectul TwezIt. Echipa Team 357 a reunit studenți de la trei facultăți din București: Facultatea de Energetică, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică și Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

În concurs s-au înscris 25 de echipe, formate din studenți de la facultăți tehnice din Brașov, Pitești, București, Târgoviște, Cluj, Timișoara, Galați din care 18 au trecut de prima etapă și 12 au ajuns în finala. Finala, organizată pe data de 2 decembrie, exclusiv în mediul online, a constat în prezentarea proiectului în fața unui juriu format din reprezentanți ai Creative Lab, Renault Technologie Roumanie și Renault Commercial Roumanie.

Organizat de Creative Lab și departamentul de Inovaţie al Renault Technologie Roumanie, în perioada 6-12 noiembrie, concursul de inovație Twizy Off-the-Street 2020 a constat în realizarea unui concept de produse și/sau servicii de mobilitate și conectivitate urbană și extraurbană, pe baza platformei electrice Renault Twizy. Mai multe informații în articolul de aici.

Green Thrust a participat la finala internațională care a avut loc pe 9 decembrie în Franța alături de echipele câștigătoare ale etapelor locale din Brazilia, Columbia, Franța, Rusia, Spania și Turcia.