TEAM RENAULT VITALITY PREGĂTITĂ SĂ CÂȘTIGE TITLUL MONDIAL F1® ESPORTS

 

● Renault Vitality își consolidează echipa pentru F1® Esports Series 2020

● A fost înființat un centru de formare numit Renault V.Performance, situat în inima Stade de France.

● Experiența Renault Sport Racing în construirea performanței va fi împărtășită cu toate echipele Vitality esports.

 

 

Paris (Franța), 09 octombrie 2020 - Team Vitality și Groupe Renault se pregătesc pentru lansarea noului sezon F1® Esports luna viitoare. La începutul acestui an, cele două mărci franceze au anunțat că antrenorul Richard Arnaud și pilotul francez Nicolas Longuet s-au alăturat Team Renault Vitality. De atunci, echipa a primit alți doi șoferi în Enstone, centrul echipei Renault DP World F1®, ca să beneficieze de pregătire fizică și tehnică optime.

 

 

 

 

 

Renault Vitality a contractat serviciile lui Fabrizio Donoso și Casper Jansen cu ocazia Zilei F1® Esports Series Pro Draft. Primul este un șofer chilian, câștigător al locului 2 la Campionatele Mondiale din 2017. El se întoarce în acest sezon cu dorința de rămâne în continuare pe pozițiile fruntașe în clasament. Cel de-al doilea este un pilot olandez foarte tânăr, în vârstă de doar 17 ani, care are cu un potențial uriaș. Echipa va începe oficial sezonul pe 14 octombrie la primul eveniment din calendarul 2020 F1® Esports Series.

 

Din dorința de a contribui la dezvoltarea performanței în cadrul Team Vitality, Renault își va asocia numele și cu noul Renault V.Performance. Situat în inima Stade de France, spațiul de 400 m² este dedicat în întregime antrenamentului sportivilor Team Vitality. Renault V.Performance poate găzdui până la 3 echipe în același timp și este, de asemenea, echipat pentru a permite echipelor medicale și sportive ale clubului să lucreze la fața locului cu sportivii.

 

Celelalte șapte echipe esports ale Team Vitality (inclusiv League of Legends, Counter-Strike și Rainbow 6) vor beneficia, de asemenea, pe deplin de această colaborare. Toți sportivii profesioniști Team Vitality vor putea profita de expertiza Renault Sport Racing pentru atingerea unui nivel superior de performanță. În acest scop vor fi organizate o serie de bootcampuri (săptămâni de antrenament intensiv) la fabrica Renault Sport Racing din Enstone, Anglia, unde se antrenează șoferii Renault DP World F1® Team și Renault Sport Academy.

 

Despre Renault V.Performance

 

Renault V.Performance, o colaborare între organizația globală de esports Team Vitality, marca iconică de sporturi cu motor Renault Sport Racing și legendarul Stade de France, este terenul de antrenament suprem pentru performanța în joc, precum și pentru bunăstarea fizică și mentală. Situat în inima stadionului de ultimă generație, spațiul performant de 400 m² este reședința oficială a echipelor Team Vitality și Renault Vitality.

 

Propulsat de cunoștințele experte Renault Sport Racing în materie de performanță în domeniul esports, centrul de ultimă generație a fost special conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sportivilor Team Vitality și Renault Vitality, care vor beneficia de facilitățile Renault V. și de antrenori, sursă de sprijin mental și fizic deopotrivă. Renault Vitality este unul dintre cele mai vechi parteneriate de marcă integrate din domeniul sporturilor, iar Renault V.Performance prezintă în continuare angajamentul mărcilor față de excelența competitivă.

 

Despre Team Vitality

Organizație globală de esports, Team Vitality este dedicată dezvoltării excelenței și creării unei noi generații de sportivi esports. Gazdă pentru cei mai buni jucători din lume care concurează pentru nouă titluri, Team Vitality este una dintre cele zece echipe din Campionatul European League of Legends, cea mai vizionată ligă de esports din Europa. O marcă recunoscută la nivel mondial pentru stilul de viață și divertisment, Team Vitality are, alături de jucătorii săi, peste 20 de milioane de urmăritori pe rețelele de socializare și se bucură de sprijinul mai multor sponsori, mai mulți decât orice altă echipă de esports. Printre aceștia se numără adidas, Renault, Orange și Red Bull. Echipa a participat la peste 1000 de competiții, iar jucătorii săi au urcat pe 250 de podiumuri în întreaga lume.

 

Fondată în 2013 de Nicolas Maurer și Fabien Devide, Team Vitality are sediul central în inima Parisului, într-un complex esports de ultimă generație - V.Hive. De asemenea, beneficiază de centre de instruire de înaltă performanță în iconicul Stade de France și la Fabrica Renault Sport Racing din comitatul Oxford, Regatul Unit.

 

Contact de presă

Natalie Bahbout

Swipe Right PR

E-mail: vitality@swiperightpr.com

Despre Renault  

Motorsportul face parte din ADN-ul Renault de mai bine de 115 ani. Renault va sărbători în curând cel de-al 700-lea început al unei competiții Grand Prix de Formula 1 ™ și a câștigat 11 Campionate de Piloți, 12 Campionate de Constructori și nu mai puțin de 177 de victorii la Grand Prix. Legăturile dintre motorsport și competițiile de jocuri video sunt incontestabile: pasiune, emoție și performanță. Acestea sunt în egală măsură ingrediente care reunesc fanii sporturilor cu motor, jocurilor video și esports de generații întregi. În acest context, Renault și Team Vitality au creat o nouă entitate dedicată competițiilor de jocuri video de motorsport: Renault Vitality.

 

Contact de presă

Christophe Deville, Manager Comunicare Motorsport în cadrul Groupe Renault

Tel: +33 1 76 84 63 24

Mob: +33 6 72 84 63 24

E-mail: christophe.deville@renault.com