ALPINE ACADEMY DEZVĂLUIE PROMOȚIA 2021

  • Renault Sport Academy devine Alpine Academy, în conformitate cu noua identitate a echipei de Formula 1  

  • Guanyu Zhou, Christian Lundgaard, Oscar Piastri și Caio Collet continuă colaborarea în 2021 

  • Victor Martins revine în cadrul Academiei 

  • O promoție ambițioasă care include deținătorii titlurilor în Campionatul FIA Formula 3 și în Formula Renault Eurocup. 

  • Înscriși în Campionatele FIA ​​Formula 2 și Formula 3, cei cinci piloți vor fi incluși in programul suport  F1. 

 

Echipa Alpine F1 este încântată să dezvăluie membrii Academiei sale, care în 2021 intră în al șaselea an de existență. Victor Martins revine în grup alături de Christian Lundgaard, Guanyu Zhou, Oscar Piastri și Caio Collet, care sunt păstrați pentru încă un an.  

Acest sezon marchează cel de-al treilea an al lui Zhou în Academie și în Formula 2. Talentatul pilot chinez își continuă aventura cu UNI-Virtuosi Racing și în 2021, după ce a obținut prima victorie din serie anul trecut în Rusia. Acest succes l-a făcut primul reprezentant din China continentală care a câștigat o cursă internațională de monoposturi. 

Christian, în vârstă de nouăsprezece ani, continuă pentru al cincilea an alături de Academie, devenind astfel cel mai vechi pilot din program. Danezul se pregătește pentru al doilea an la ART Grand Prix, în antecamera  competiției F1, după ce a impresionat cu două victorii și alte patru podiumuri în sezonul său de debut. 

Cel de-al treilea și ultimul participant al Academiei la Formula 2 este Oscar - campionul actual al FIA Formula 3 - care se lansează în campania sa de debut din serie alături de campioana en titre PREMA Racing. Australianul de nouăsprezece ani este dornic să-și continue avântul de anul trecut, când a obținut două victorii și patru podiumuri pe drumul către obținerea titlului de Formula 3. 

Componența Alpine Academy este completată de Victor Martins, câștigător al Formula Renault Eurocup, și de vicecampionul Caio Collet. Cei doi rivali pentru titlul Eurocup avansează în Formula 3, anul acesta fiind colegi de echipă la MP Motorsport. Victor se întoarce în program în virtutea câștigării campionatului de anul trecut, după ce s-a alăturat Academiei pentru prima dată la începutul sezonului 2018. 

Sezonul de Formula 2 din 2021 va începe în Bahrain la sfârșitul lunii martie, în același timp cu runda de deschidere a calendarului de Formula 1. Victor și Caio vor aștepta puțin mai mult, deoarece sezonul lor de Formula 3 începe două luni mai târziu, când vor vizita Circuitul din Barcelona-Catalunya, la începutul lunii mai. 

Directorul Academiei Alpine, Mia Sharizman: „Academia intră într-o fază importantă în creșterea sa de când am început programul în 2016. Pe hârtie, anul acesta avem o poziționare foarte bună, cumulând șaptesprezece victorii și două titluri în 2020. Anul acesta avem trei piloți foarte competitivi în Formula 2, care au dovedit că pot câștiga. Pentru Zhou este al treilea an din serie și a venit timpul să își combine experiența și potențialul pentru a câștiga titlul. Avem, de asemenea, mari așteptări pentru Christian, care poate concura pentru titlu în acest an, după ce ne-a arătat potențialul său în sezonul trecut. Oscar, debutantul nostru în F2, intră în 2021 cu mare încredere, după ce a câștigat titlul de Formula 3 anul trecut. Perechea noastră de piloți în Formula 3 în acest an este, de asemenea, foarte puternică - Victor, campionul de la Eurocup de anul trecut și vicecampionul Caio concurând la MP Motorsport. Suntem foarte bucuroși să-l întâmpinăm înapoi pe Victor, care ne-a fost pentru prima oară alături în 2018. Piloții Academiei știu ce oportunități îi așteaptă în cadrul echipei noastre de Formula 1. Oportunitatea se va ivi pentru cei mai performanți.” 

Laurent Rossi, director executiv al Alpine Cars: „Suntem mândri să anunțăm cea de-a șasea promoție de piloți a Academiei și prima sa componență ca parte a universului Alpine Racing. A avea un program de piloți tineri este parte din ADN-ul nostru ca echipă de competiție și, la fel ca în anii precedenți, Academia va obține beneficii din dezvoltarea echipei de Formula 1. Scopul nostru a fost întotdeauna să dezvoltăm și să îndrumăm tinerii piloți  în Formula 1  să devină campioni alături de echipa de F1. Rămânem mai hotărâți ca niciodată să atingem acest obiectiv. Anul acesta așteptăm cu nerăbdare să urmărim evoluția Academiei, atât în ​​Formula 2, cât și în Formula 3, pentru a duce numele Alpine pe podium."