ALPINE RACING s.a.s REÎNNOIEȘTE PARTENERIATUL CU MECACHROME

Mecachrome, grupul francez specializat în mecanică de precizie și Alpine Racing s.a.s. au semnat un nou contract pentru fabricarea principalelor componente mecanice și asamblarea motoarelor V6 care vor echipa vehiculele Alpine F1 pe circuit.

Contractul a fost semnat pe patru ani și va oferi ocazia grupului Mecachrome să își mențină un rol activ în motorsport, în timp ce Alpine Racing va putea să se bazeze în continuare pe un partener de lungă durată.

Contractul presupune o serie de servicii, inclusiv furnizarea de către Mecachrome a unui lot de producție dedicat pentru dezvoltarea și fabricarea chiulaselor, a carcaselor cilindrilor, a angrenajului de distribuție și a carcasei chiulase, precum și a serviciilor de asamblare pentru motoarele de curse din Campionatul Mondial de Formula 1 FIA.

Mecachrome își continuă astfel colaborarea istorică de peste 20 de ani cu Alpine Racing.

"Suntem foarte mândri de încrederea arătată de Alpine Racing prin reînnoirea contractului. Datorită noilor investiții făcute în sprijinul aceastei dezvoltări, echipele Mecachrome continuă să fie mobilizate pentru a contribui la succesul proiectului", a declarat Christian Cornille, CEO Mecachrome.

„A lucra cu un partener istoric precum Mecachrome este un atu în planul nostru de a reveni la cel mai înalt nivel în F1. Continuitatea este un punct forte în acest sport ultracompetitiv și în continuă schimbare. Ne așteaptă multe povești de succes împreună ”, a adăugat Laurent Rossi, CEO Alpine.

 

Despre Mecachrome:

Grupul Mecachrome este lider mondial în mecanica de înaltă precizie. De 80 de ani, Mecachrome este un jucător cheie în proiectarea, ingineria, prelucrarea și asamblarea pieselor și ansamblurilor de înaltă precizie pentru industria aerospațială, auto, motorsport, apărare și energie. Datorită expertizei sale industriale și a tehnologiei de vârf, Mecachrome și-a câștigat o reputație internațională ca integrator de prim rang pentru clienții săi, printre care se numără: Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault, Ferrari, Renault Sport / Alpine, Safran, Stelia, Spirit, Porsche, Rolls Royce. Mecachrome are 11 unități de producție în întreaga lume și peste 2 400 de angajați.

http://www.mecachrome.com/

 

Despre Alpine

Echipa Alpine F1 este echipa de Formula 1 înscrisă de Alpine Racing Limited / s.a.s. în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA. În trecut, sub numele Renault F1, echipa concurează în Formula 1 din 1977 și are 400 de starturi Grand Prix, 35 de victorii și obține titlurile mondiale în 2005 și 2006. Sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Formula 1 FIA va fi primul sub steagul Alpine. Esteban Ocon și Fernando Alonso vor concura la volanul primelor vehicule Alpine de F1, A521.

 

 

Contact presă

Simona Vișa

Simona.visa@renault.com

+40 751 179 382