DAVID DURAND ESTE NUMIT DIRECTOR DE DESIGN AL MĂRCII DACIA

Începând cu data de 11 mai, David Durand este noul director de design al mărcii Dacia. El va face parte din comitetul de direcție condus de Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia & LADA. David Durand este subordonat lui Laurens van den Acker, director de design al Renault Group şi membru al Board-ului de Management (BOM) al Renault Group.

David Durand îi succede în această funcţie lui Miles Nürnberger, care părăsește compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale.

 

 

***

 

David Durand, 49 ani, este absolvent al Școlii Superioare de design Strate College din Paris. Şi-a început cariera în cadrul Renault Group în 1997 ca designer exterior. A fost responsabil de realizarea conceptelor  Koleos în 1999 şi Ellipse, în 2002.

Între anii 2002 şi 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) şi Sao Paulo (Brazilia). În urma acestei experiențe internaționale, în anul 2011 este numit director de design pentru gama Global Access. De atunci, David Durand a contribuit la succesul mărcii Dacia şi al abordării « Design to Cost ».

În 2020, este numit director de design exterior Dacia şi participă la realizarea design-ului conceptului Bigster, care ilustrează evoluția viitoare a mărcii.

Începând cu data de 11 mai 2022, David Durand este numit director de design al mărcii Dacia şi devine membru al comitetului de direcţie al business unit-ului Dacia & LADA.

David Durand a crescut în universul creației, făcând parte dintr-o familie de arhitecți. Pasionat de vehicule de epocă, de restaurarea motocicletelor, de artă contemporană şi de arhitectură, David este de asemenea un împătimit al navigației cu vele. Până acum a realizat două traversări ale Atlanticului.

« Mă bucur să lucrez cu David pentru a răspunde provocărilor  mobilității de mâine. Experiența sa solidă, creativitatea, simțul său acut al inovației şi al business-ului se bucură de apreciere, atât în sânul direcției noastre cât şi în industria de automobile. Țin să îi mulțumesc totodată lui Miles pentru contribuția şi munca sa cu echipele de design. »

Laurens van den Acker, Director de Design Renault Group

 

DESPRE DACIA

Înființată în anul 1966, Dacia este cel mai important constructor de automobile din România, liderul pieței auto locale şi cel mai important exportator, având o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al țării şi un efect structurant la nivelul economiei naționale prin intermediul rețelei ample de furnizori.

Devenită marcă a Renault Group începând din anul 1999, Dacia este prezentă în 44 de țări, de pe 4 continente, oferind vehicule robuste, fiabile şi adaptate nevoilor şi stilurilor de viață ale unor categorii largi de clienți. Modelele sale au devenit adevărate referințe pe piaţa auto : Logan a democratizat accesul la achiziția unui automobil nou, Duster s-a impus ca cel mai accesibil SUV, în timp ce Sandero a devenit liderul vânzărilor către persoane fizice în Europa. Dacia Spring se afirmă deja ca soluția de mobilitate electrică accesibilă tuturor.