Cornel Manucu, Manager Vanzari VN - Dacia

1. La cat se ridica vanzarile de automobile noi Dacia in primele patru luni ale anului 2009 pe piata din Romania?

Cornel Manucu: Intr-un context caracterizat printr-o scadere accentuata a pietei auto, Dacia a reusit sa vanda in Romania, in primele patru luni, peste 13.500 automobile. 

2. Care este cota de piata actuala a Dacia in Romania?

Cornel Manucu: Dupa primul trimestru al anului 2009, Dacia are o cota de piata de 26,2%.

3. Dacia si-a epuizat deja suma alocata in cadrul Programului de Stimulare a innoirii Parcului Auto National, pentru vanzarea a 1731 vehicule. Cate comenzi a primit in total Dacia de la momentul lansarii ofertei speciale care sa insoteasca Programul National de Protectie a Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National?

Cornel Manucu: Dacia a epuizat deja sumele aferente vanzarii a 3.462 vehicule prin Programul National de Protectia Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National. In cadrul programului am primit 7.842 de comenzi ferme, din care am onorat deja 4.400 de livrari.

4. Care sunt ofertele comerciale pe care Dacia le propune in prezent clientilor, in cadrul Programului National de Protectia Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National ?

Cornel Manucu: Dacia propune mai multe oferte in aceasta perioada. In cadrul programului de innoire a parcului auto national, Dacia a lansat o noua versiune de intrare in gama. Noua versiune intitulata „Logan” este disponibila pentru un pret de 5900 euro cu TVA inclusa, sau 4995 euro cu toate taxele si prima de casare incluse, in cadrul Programului National de Protectia Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National. Noua versiune de intrare in gama este echipata cu un motor de 1.4 MPI 75 CP si detine sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare, AFU (asistenta la franarea de urgenta) si airbag sofer.

Tot in cadrul aceluiasi program, modelul Sandero este disponibil incepand de la 5 895 Euro (cu TVA inclusa), iar modelul Logan MCV, de la 7 215 Euro (cu TVA inclusa).

Mai mult, vehiculele Dacia cumparate prin programul de stimulare a reinnoirii parcului auto national vor beneficia de garantie de 4 ani sau 120 000 km.

5. In conditiile in care accesul la credite este mult mai dificil in prezent, credeti ca introducerea in Programul National de Protectie a Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National a vehiculelor finantate in sistem leasing ar putea fi o solutie pentru deblocarea pietei auto?

Cornel Manucu: Introducerea finantarilor in sistem leasing ar fi o solutie care ar permite unui numar mai mare de clienti sa beneficieze de Programul National de Protectie a Mediului prin Stimularea innoirii Parcului Auto National. Din acelasi motiv, suntem de parere ca programul in sine ar putea fi extins si pentru vehiculele utilitare usoare. 

6. Agentii autorizati Dacia pot stabili reduceri mai mari de pret pentru modelele Dacia, in functie de fiecare concesiune in parte? Ce libertate au agentii autorizati din reteaua Dacia pentru a propune si alte oferte/reduceri de pret?

Cornel Manucu: Agentii din reteaua Dacia-Renault-Nissan au mandat sa reprezinte producatorul in relatia acestuia cu clientii sai, actul de vanzare producandu-se de fapt intre Producator si Clientul final. De aici rezulta faptul ca agentii nu pot acorda reduceri de pret. Ïn Romania Dacia comercializeaza produsele sale la acelasi pret indiferent de zona geografica sau agent.

7. Care a fost agentul autorizat care a inregistrat cele mai bune vanzari in anul 2008? Dar in primele patru luni ale anului 2009?

Cornel Manucu: Pentru anul 2008 agentul care a vandut cantitatea cea mai mare de automobile Dacia a fost SC Meridian Vest SRL (Bucuresti), cu 3131 automobile vandute, iar in primele patru luni ale anului 2009 a fost SC Dacoserv SA (Bucuresti), cu 527 automobile vandute.