Olive continua povestea de succes a Dacia

Automotive News Europe, 30 august 2011

Dacia este una din cele mai mari povesti de succes din industria auto, iar Jérôme Olive se asigura ca elanul filialei Renault continua.

Olive, Director General Dacia din 2009, a avut un rol cheie in lansarea cu succes a modelului Duster care a ajuns pe piata in aprilie 2010. Primul crossover al marcii a depasit pragul de 70.000 de unitati vandute la sfarsitul lui iunie.

In prima jumatate a acestui an, Duster a obtinut locul 10 in clasamentul vanzarilor de pe piata auto franceza si locul al doilea la categoria crossover. Olive a declarat pentru Automotive News Europe ca una din reusitele sale la Dacia de care este foarte mandru este cresterea productiei de Duster de la 80.000 de unitati in 2010 la 170.000 anul acesta.

Vanzarile marcii low-cost au depasit, de la venirea lui Olive la Dacia, de doua ori pragul de 300.000 de unitati, atingand recordul de 348.630 in 2010.

O crestere semnificativa fata de cele 22.833 de unitati Dacia Logan vandute cand Renault a relansat marca in 2004.

Atat in 2009 cat si 2010, Dacia a profitat de primele de casare finantate de guvernele europene pentru a-si sustine vanzarile in perioada de varf a crizei mondiale. Clientii care doreau sa beneficieze din plin de miile de euro oferite prin intermediul acestor programe guvernamentale s-au orientat catre modele accesibile precum Sandero, Logan si Duster.

Pentru Dacia este important ca in acest context de expansiune sa aiba la conducere un manager care „sa aiba in sange” procesul de fabricatie, asa cum este cazul lui Jérôme Olive.

Olive si-a inceput cariera la uzina de la Sandouville, dupa ce a absolvit studiile de inginerie la ICAM, in Franta.

In 1996 a ajuns la uzina de la Douai, in Nordul Frantei. In calitate de sef de Departament Caroserie, a avut un rol esential in demararea productiei primei generatii a modelului Scénic – unul dintre modelele cu cel mai mare succes din istoria Renault. In 2004, Jérôme Olive a fost numit Director General al uzinei de la Douai.