Interviu cu actorul Andi Vasluianu

 • “Am învăţat în timp că maşina te învaţă s-o conduci”

  Cât de mult au contribuit “melcii” la cota de celebritate a lui Andi Vasluianu? De unde vine celebritatea, de la încasările filmului, de la câte interviuri ai dat, de la cât de bine te-ai simţit în rolul respectiv ?
  Puteam să mă simt foarte bine şi să nu fiu cunoscut de nimeni, dar nu cred că sunt celebru, sunt pur şi simplu norocos ca l-am întâlnit pe Tudor Giurgiu şi cred că totul, adică toată recunoaşterea asta de acum i se datorează. Dar evident că m-am simţit foarte bine!

  Poţi avea un scenariu foarte prost şi un actor foarte bun care să-l transforme într-un film bun ?
  Câteodată da, câteodată nu, dar nu va ieşi un film în care să cred, va ieşi onorabil, dar nu un film care să însemne ceva pentru mine şi pentru public şi care să reziste în timp.

  Crezi în cinematografia românească ?
  Absolut! Eu sunt rezultatul ei, nu al altei cinematografii!

  Cu ce regizor străin ţi-ar plăcea să lucrezi ?
  Cu Wes Anderson, Christopher Nolan, Woody Allen şi mai sunt..

  Care e rolul pe care îl îndrăgeşti cel mai tare ?
  E foarte greu să zic că unul mi-a fost mai drag, dar am avut câteva întâlniri foarte frumoase, am avut norocul să-mi placă anumite momente, dar cred că şi cele nereuşite îmi sunt dragi pentru că am învăţat enorm, deci toate.

  “Acasă la tata” se filmează zilele acestea la mare. Cum e personajul tău ?
  S-a filmat în 2 Mai, iar personajul meu e un om simplu care se simte ratat şi care are o părere destul de proastă despre viaţa pe care a trăit-o, asta în mare:))

  “Casablanca” sau “Pe aripile vantului” ?
  Niciunul.

  Marea sau muntele ?
  Marea.

  ”Despre oameni şi melci" spune şi povestea unei maşini. Ce relaţie ai cu maşina, conduci de plăcere sau numai de necesitate ?
  Sunt foarte bun prieten cu maşina mea şi o ascult, am învăţat în timp că maşina te învaţă s-o conduci, ea ştie ce-i place, cât poate să facă şi dacă o asculţi îţi dă totul. Ador să conduc.

  Ai o poveste cu Dacia ?
  Prima mea masina a fost o Solenza la care am ţinut foarte mult, am avut o filmare unde am condus o maşină mult superioară ei şi când am venit acasă, am luat Solenza mea şi m-am plimbat de drag şi dor ce îmi fusese de ea.

  Premiul pentru cel mai bun actor la Gopo 2013 ?
  Şerban Pavlu pentru toată lumea din familia mea…sau eu:))

  Dacă ar fi ne referim la omul Andi Vasluianu, cât de departe ai merge ca să-ţi păstrezi (să obţii) un loc de muncă ? (mergând pe firul poveştii din filmul “Despre oameni si melci”:))
  Aş face orice pentru familia mea, absolut orice!