2 milioane de cutii de viteze produse la Uzina Mecanica Dacia

Luni, 10 octombrie 2011, la Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) a fost fabricata cutia de viteze JH cu numarul 2.000.000. Este o cutie de viteze de tip JH3*057 care va echipa un vehicul Logan fabricat in uzina Renault Pars din Iran.

Productia cutiilor de viteze JH a demarat acum zece ani, iar progresele obtinute se datoreaza mobilizarii exemplare a tuturor salariatilor, calitatii managementului si aplicarii sistematice a celor 3R (Responsabilitate, Reactivitate, Rigoare). 

In prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucreaza 50 de operatori si se produc 20 referinte de cutii JH. Capacitatea instalata a liniei este de 860 cutii de viteze/echipa. 

Cutiile JH asamblate în UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia si uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia. 

In cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL care echipeaza diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) si Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuala de ultima generatie si este prima cutie de viteze comuna a Aliantei Renault-Nissan.