Automobile Dacia a obtinut certificarea ISO 14001

In urma auditului efectuat in luna iunie 2005 de institutul independent SGS (Société Générale de Surveillance), Automobile Dacia a obtinut certificarea faptului ca sistemul sau de management al mediului este conform cu cerintele standardului ISO 14 001/2004.

Aceasta certificare recunoaste nivelul de performanta atins de Dacia in domeniul politicii de mediu, atestand faptul ca actiunile derulate in aceasta privinta corespund celor mai exigente standarde internationale.

De altfel, Dacia este prima uzina din cadrul grupului Renault care obtine certificarea ISO 14001 in versiunea sa cea mai recenta - 2004.

Construit dupa modelul Renault, Sistemul de Management al Mediului de la Dacia urmareste diminuarea permanenta a impactului pe care activitatile intreprinderii le au asupra mediului.

La nivelul uzinei Dacia, investitiile asociate tratamentului apelor uzate, al solului, al aerului si al deseurilor se ridica pana in prezent la suma de 9,6 milioane de euro.

Certificarea ISO 14001 va conduce la crearea unei adevarate culturi a mediului la Dacia, urmarind ca imperativele ecologice sa fie in permanenta asociate celor economice si sociale.