Dacia a devenit un constructor de automobile cu vocatie internationala. Modernizarea sa are la baza o noua organizare, noi meserii si o noua cultura de companie. Pentru a impartasi aceasta experienta studentilor romani, Dacia a dezvoltat un program intitulat "Dacia, companie europeana", special conceput pentru acestia. Programul va face obiectul unor prezentari in cadrul Universitatii de Stat din Pitesti, in data de 21 aprilie si a Universitatii Constantin Brancoveanu, in data de 22 aprilie.
O data cu succesul Logan, dar si cu obiectivul Grupului Renault de a asambla, la orizontul anului 2010, peste un milion de vehicule in cadrul proiectului X90, Dacia confirma rolul de constructor de automobile international. In Romania, programul X90 a devenit o veritabila miza nationala. Cu Dacia, Romania se numara printre actorii mondiali din sectorul automobilului. Dacia reprezinta in egala masura un factor puternic de notorietate si imagine, un exemplu de investitie straina asociata unei restructurari industriale reusite.
Resursele umane au reprezentat unul dintre factorii cheie care au participat la reusita Dacia. De aceea, astazi, compania doreste sa impartaseasca studentilor din experienta sa, oferindu-le acestora o zi de informare originala despre Dacia. Acest program, intitulat "Dacia, companie europeana", se axeaza in jurul unor prezentari despre modul de functionare a companiilor internationale. Cu aceasta ocazie, studentii vor descoperi o varietate de meserii care se regasesc in aceste companii, dar si oportunitatile profesionale pe care le reprezinta.
Informarea studentilor pornind de la exemple concrete
Programul "Dacia, companie europeana" va fi lansat la Pitesti. Astfel, Dacia a dorit sa marcheze atasamentul fata de regiunea care semnifica centrul istoric si nucleul activitatii sale industriale. Programul cuprinde un seminar despre companie, ca entitate socio-economica, organizat pe parcursul unei zile. In plus, acesta mai cuprinde un concurs intitulat "Challenge Dacia". In cele doua universitati se numara aproximativ 250 de studenti la facultatile de mecanica, economie si jurnalism, care sunt invitati sa asiste la zilele dedicate acestor seminarii.
Seminarul va debuta cu interventia lui Eric Magnin, profesor de socio-economie la Universitatea Paris VII Jussieu, care va prezenta studentilor caracteristicile marilor companii in materie de management in contextul concurentei mondiale in continua crestere. In continuare, directorii Dacia vor prezenta sectoarele lor de activitate. Temele abordate vor fi: inginerie vehicul, mecanica, cumparari, comercial si marketing. La final, fiecare student va primi un certificat de participare la Seminar.
Incurajarea spiritului de inovatie si a lucrului in echipa
Studentii care vor participa la Seminar se vor putea inscrie la concursul "Challenge Dacia", concurs ce le va fi prezentat la sfarsitul zilei. Prin intermediul acestuia, studentii vor demonstra creativitatea, spiritul de initiativa, dar si capacitatea de a lucra in echipa. Acestia se vor grupa in echipe compuse din trei persoane si vor realiza un proiect cu tema: "Creati o Agentie de recrutare in cadrul universitatii voastre (un exemplu de companie tanara)". Dintre proiectele prezentate, Dacia va selectiona cinci grupuri finaliste pentru fiecare universitate. Un juriu compus din reprezentanti ai Dacia si ai celor doua universitati va desemna castigatorii.
Pentru fiecare universitate, premiile vor recompensa cele mai bune proiecte, dupa cum urmeaza:
Premiul 1: Trei zile la Renault in Paris
Premiul 2: Un stagiu de o saptamana la Dacia
Premiul 3: O zi la Dacia
Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Uzina Dacia din Mioveni, in data de 23 mai. Cu aceasta ocazie, fiecare castigator va primi o diploma "Challenge Dacia".
Program Seminarii: miercuri, 20 aprilie, de la 9h00 la 16h30 - Universitatea de Stat din Pitesti
Joi, 21 aprilie, de la 9h00 la 16h45 - Universitatea Constantin Brancoveanu