Dacia la Salonul International de Automobile Bucuresti 2005

 • In perioada 7 - 16 octombrie 2005, Dacia este prezenta la cea de-a 5-a editie a Salonului International de Automobile Bucuresti cu trei standuri proprii. In cadrul Salonului, publicul larg poate descoperi gama completa Logan, care cuprinde cea mai noua motorizare, 1.5 dCi, gama de vehicule utilitare, dar si universul de Post Vanzare, cu Piese de schimb Accesorii si Service. In premiera, pe toata perioada Salonului, site-ul www.dacia.ro/siab va gazdui surprize pentru vizitatori. Dacia expune in standul sau de vehicule noi, Logan echipat cu motorul diesel 1.5 dCi cu toate versiunile sale alaturi de intreaga gama Logan cu motorizare pe benzina. Logan este dotat cu motorul 1.5 dCi 65 CP care provine din familia motoarelor Renault si beneficiaza in segmentul sau de piata de un consum redus.

  Standul de vehicule noi se intinde pe o suprafata totala de 842 m2, iar publicul poate descoperi noua vehicule Logan cu versiunile: Ambiance, Preference, Laureate pentru motorizarea diesel si gama completa Logan pe benzina. In plus, alaturi de vehicule se poate remarca expus motorul 1.5 dCi K9k si motorul 1.6 MPI K7M. Doritorii vor avea ocazia sa testeze in premiera versiunea Laureate 1.5 dCi pe circuitul special amenajat de organizatori si vor putea comanda pe loc una dintre versiunile Dacia Logan, beneficiind de oferta speciala RCI valabila pana la sfarsitul lunii octombrie. RCI propune oferte promotionale de credit si leasing cu o rata de 299 RON/luna. In plus toti clientii care vor achizitiona un vehicul Dacia Logan prin credit vor putea beneficia de pana la trei luni de asigurare Casco gratuita.

  Vizitatorii vor avea ocazia sa faca o incursiune virtuala in Uzina Dacia de la Mioveni si sa remarce, astfel, cu ajutorul poiectiilor video, procesele de fabricatie a vehiculelor, trecand prin fiecare departament: presaj, caroserie, vopsitorie, mecanica, montaj general. Totodata vor face cunostinta cu reteaua comerciala Dacia din intreaga tara.

  Standul de vehicule utilitare este amplasat in exterior pe o suprafata de 152 m2 si se distinge prin prezenta modelelor Pick-Up, Drop Side si Double Cabine, cu versiunile 1.9 diesel.

  Complementar standurilor de vehicule noi, Dacia este prezenta pe o suprafata de 152 m2 cu standul de Piese si Service. In stand este expus un vehicul Logan echipat cu accesorii Dacia. Publicul va descoperi procesul de Post Vanzare - Piese de Schimb de origine, Accesorii si Service - definit de modernitate, caldura umana si profesionalism.

  Pe toata perioada Salonului, Dacia a pregatit vizitatorilor diverse surprize gazduite de site-ul sau, in sectiunea speciala, www.dacia.ro/siab. Cei interesati se pot conecta la atmosfera standului prin intermediul unor filme despre prezenta Dacia la Salon. Astfel, in fiecare zi, acestia pot viziona momentele cele mai importante petrecute in stand: pregatirea si instalarea propriu-zisa a standului, deschiderea oficiala a Salonului prilejuita de Ziua Presei - 6 octombrie - in standul Dacia, pot fi urmarite numai pe site-ul www.dacia.ro/siab.

  La un an de la lansarea sa in Romania, Logan este comercializat in peste 29 de tari din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu, Africa si Europa Occidentala. In primele noua luni ale anului 2005, Dacia a vandut peste 110.000 de automobile, din care peste 27.000 la export.

  Inclus deja in oferta comerciala pentru Romania, noul Logan 1.5 dCi va fi disponibil in lunile urmatoare si la export, livrarile pentru piata vest-europeana fiind prevazute pentru prima parte a anului viitor. Pana la sfarsitul anului 2005, lista pietelor de destinatie ale modelului Logan va ajunge sa includa 42 de tari. Printre acestea vor figura Elvetia, Belgia si Olanda.