Dacia Lodgy a câștigat Trofeul L’Argus 2013 la categoria mașinilor de familie

  • Revista franceză „L’Argus de l’Automobile” și-a desemnat miercuri, 5 decembrie, câștigătorii Trofeului pe care îl oferă în fiecare an. Pe baza reportului dintre prestațiile oferite și costurile de utilizare, au fost selectate cele mai eficiente automobile în cadrul a cinci categorii: mașini de oraș, vehicule compacte, vehicule de familie, SUV-uri și vehicule care utilizează tehnologii „verzi”. Dacia Lodgy a fost aleasă câștigătoarea de anul acesta în segmentul mașinilor de familie.

    Competiția lansată de „L’Argus de l’Automobile” s-a adresat tuturor modelelor comercializate în cursul anului 2012. Juriul, alcătuit din experți în estimarea prețurilor, jurnaliști auto și specialiști în studii de piață, a evaluat modelele importante pentru piața franceză în funcție de mai multe criterii: prețul de catalog pentru un vehicul nou, prețul mediu de utilizare pe kilometru, valoarea reziduală, consumul de combustibil și prestațiile în utilizare. Pentru ultima categorie, s-au luat în calcul plăcerea de a conduce, calitatea fabricației, spațiul interior și modularitatea.

    Dacia Lodgy a fost desemnată câștigătoare mai ales datorită costurilor foarte avantajoase de utilizare, calculate de către membrii juriului la numai 25 de eurocenţi pe kilometru, o valoare de ne-egalat de către ceilalți concurenți. Astfel, primul vehicul de familie din gama Dacia a devansat rivali precum Toyota Prius+ sau BMW Seria 3, categoria mașinilor familiale fiind deschisă atât monovolumelor, break-urilor, cât și berlinelor de mari dimensiuni.

    Dacia Lodgy este mașina de familie isteață, cu o garanție de 3 ani și dotată cu echipamente de ultimă generație, cum ar fi sistemul GPS cu touchscreen foarte intuitiv”, au afirmat reprezentații revistei.

    „L’Argus de l’Automobile” este o publicație franceză cu apariție bi-lunară, care a devenit o referință pe piața vânzării de autovehicule între persoane fizice, datorită estimărilor de preț pe care le difuzează în fiecare număr, începând cu anul 1927.