Duster Army şi Duster Pick-Up, vedete la Parada Militară de 1 Decembrie

 • Cu ocazia paradei militare organizate de Ziua Naţională a României, publicul a putut urmări defilarea unei formaţii de vehicule Dacia aflate în dotarea forţelor Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ale celor ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

  Din formaţiile motorizate ale MApN au făcut parte 12 vehicule Dacia Duster, printre care trei vehicule amenajate ca autolaboratoare metrologice şi 7 vehicule aflate în dotarea Comandamentului Logistic Întrunit şi al Statului Major al Forţelor Navale.

  Vedetele paradei au fost însă cele două vehicule Duster Army şi Pick-Up Army, gândite şi adaptate de ingineria Grupului Renault din România în colaborare cu parteneri români pentru a răspunde nevoilor Armatei Române.

  Duster Army este un vehicul 4x4 echipat cu un motor Diesel de 110 CP. Duster Army respectă standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule, având capacitatea de a fi aeropurtat.

  Dispune de protecții exterioare suplimentare şi sisteme de conexiune mecanică şi electrică cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V şi 24V şi dispozitive de remorcare şi tractare, inclusiv troliu electric). Sistemul de iluminare „black out” şi vopseaua aplicată îi asigură camuflajul în operațiunile militare.

  Pick-Up Army este un vehicul 4x4 cu 2 locuri, echipat cu un motor Diesel de 110 CP, transformat dintr-un DUSTER de serie, în colaborare cu carosierul ROMTURINGIA. Vehiculul dispune de protecţii exterioare suplimentare şi este dotat cu echipament militar de supraveghere.

  La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat publicului câteva vehicule reprezentative pentru flota de modele Dacia pe care o are în dotare, incluzând 17 vehicule Duster.

  Mașinile acestei instituții beneficiază de dotări specifice activităților de poliție, poliţie de frontieră şi jandarmerie (rampă semnalizare cu difuzor încorporat, sirenă, lămpi flash în grila de radiator, inscripționare).

  În cadrul aceluiași eveniment, modelul Duster s-a făcut în egală măsură remarcat și în momentul defilării trupelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).