Festivalul Filmului Francez în România - Cinema făcut să râd

Dacia, partenerul Festivalului de Film Francez din anul 2008, susține și ediția din acest an, ediție ce readuce în atenția cinefililor un gen „uitat” - cel al filmului burlesc. Max Linder, Bruno Dumont, Jacques Tati, Jacques Rozier, dar mai ales Pierre Étaix, căruia i se dedică o Retrospectivă, sunt nume sonore ce pot fi urmărite între 31 octombrie și 9 noiembrie 2014.

Pentru ediția cu numărul al 18-lea, s-a încheiat un parteneriat cu celebra revistă franceză de film Cahiers du cinéma, prin care se va prezenta, timp de o săptămână, o selecție dintre cele mai mari capodopere de filme burlești, filme vechi, dar și creații contemporane.

Secțiunea Competiție cuprinde 8 filme unice, în spiritul promovării talentului și a creativității tinerilor regizori francezi. Cei care vor participa la Festival vor avea onoarea să hotărască cine va câștiga Premiul publicului. Filmul câștigător se va bucura de o subvenție pentru distribuție în sălile de cinematograf din România, astfel încât el va putea fi prezentat pe toate marile ecrane din țară.

Secțiunea Panorama prezintă cele mai cunoscute filme franceze contemporane, creații apreciate atât de critici, cât și de public și premiate la festivalurile din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă invităm să parcurgeți programul Festivalului Filmului Francez în România 2014!