Groupe Renault prezintă în premieră Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor

Silicon Valley, 7 noiembrie 2017 - Astăzi, Groupe Renault anunță faptul că a dezvoltat un sistem autonom de control care poate gestiona situații de conducere dificile și, în premieră, poate evita obstacole rutiere la fel de bine ca piloții de teste. Piloți, atent selectați, au servit drept sursă de inspirație și de referință pentru această realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation - Silicon Valley.

"Groupe Renault depune eforturi pentru a fi lider în inovație prin intermediul produselor, tehnologiei și a design-ului", a declarat Simon Hougard, Directorul Laboratorului Renault Open Innovation - Silicon Valley. "Eforturile noastre de inovație vizează dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonomă, în care consumatorii să poată avea încredere, pentru a crea o călătorie mai sigură și mai confortabilă".

Laboratorul Renault Open Innovation face parte din rețeaua Alianței și se concentrează pe îmbunătățirea siguranței și dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Progresul tehnologic anunțat astăzi prezintă următoarele aspecte:

  • Sistemul este testat de către piloți profesioniști și inspirat de aceștia 
  • Completează realizările existente ale mărcii Renault în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța vehiculelor. Totodată acesta reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor
  • Va susține obiectivul Groupe Renault de a deveni una dintre primele mărci care oferă tehnologie « Mind off » la scară largă, pe vehiculele de serie, și care propune flote de vehicule robot

Baza acestui proiect este oferită de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universității Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovație al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.

Cu această nouă inovație, Groupe Renault utilizează atuurile Alianței și susține lansarea a peste 15 modele Renault, până în 2022, cu niveluri diferite de autonomie.

 

Groupe Renault România

Constructor de automobile din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,5 milioane de vehicule în 2016. Grupul are peste 120.000 de angajați, 36 de situri de fabricație și 12.700 de puncte de vânzare la nivel mondial. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice ale viitorului și pentru a-și continua strategia de creștere profitabilă, Grupul se bazează pe dezvoltarea internațională. Mizează pe complementaritatea celor cinci mărci ale sale (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine și LADA), pe vehiculele electrice și pe alianța unică în care se află cu Nissan și Mitsubishi. Cu o echipă nouă în Formula 1, Renault utilizeaza motorsportul ca un vector de inovație și notorietate a mărcii.