GROUPE RENAULT ROMÂNIA A PUS LA DISPOZITIA IGSU 120 DE VEHICULE

 • Groupe Renault România sprijină Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) la competiţiile de descarcerare şi acordare a primului ajutor, care au drept scop pregătirea personalului specializat pentru intervenții de urgență. 

  Miercuri, 30 august, a luat startul la Târgu Mureş competiţia mondială de descarcerare şi acordare a Primului ajutor Calificat – World Rescue Challenge – organizată de IGSU în parteneriat cu World Rescue Organisation. Aceasta reuneşte, timp de trei zile, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, cu participare din 16 ţări. Groupe Renault România asigură suport pedagogic pentru pompierii paramedici şi pune la dispoziţie pentru acest concurs, 120 de vehicule. 

  Adina Ionescu, director Comunicare şi Responsabilitate Socială, prezentă la festivitatea de deschidere a evenimentului, s-a adresat publicului în numele celor 16.700 de angajaţi ai companiei, împărtăşind din energia lor. Totodată, a precizat că siguranţa rutieră face parte din strategia de responsabilitate socială asumată de companie. Grupul a pus la dispozitia IGSU, timp de trei ediţii,  230 de vehicule pentru utilizare în cadrul simulărilor situaţiilor de urgenţă. 

  În cadrul evenimentului internaţional găzduit în premieră de România, Groupe Renault România a expus vehicule adaptate nevoilor clienţilor speciali de flote; Duster Ambulanţă 4x4, Duster Army, Duster cu şenile şi Duster Pick-Up. Aceste vehicule sunt dezvoltate de centrul de inginerie, Renault Technologie Roumanie, în parteneriat cu carosieri agreaţi. Concursul reprezintă o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze tehnica și practica. Contribuția Groupe Renault România la această competiție este extrem de bine primită de către salvatori, în condițiile în care aceștia au șansa să exerseze noțiunile teoretice pe vehicule, dispuse în scenarii de accidente la scară reală.

   

  Groupe Renault România

  Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault România este singura companie care integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 16.700 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.