MANAGEMENT NOU ÎN GRUPUL RENAULT ROMÂNIA

 • Din luna iunie 2016:

  • Ioana Manda este noul director al Centrului Tehnic Titu
  • Graham Lawrence Aylett este noul director executiv al Direcţiei Logistică de la Mioveni

  Centrul Tehnic Titu (CTT) - parte a centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie - va fi condus de Ioana Manda. Aceasta o înlocuieşte pe Anica Muntean, care devine director Proiect în cadrul Grupului Renault România.

  După ce a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti.- Subingineri TCM Piteşti, Ioana Manda (52) şi-a început cariera profesională la Dacia, în anul 1983. În cadrul uzinei a avut mai multe responsabilităţi din funcţiile de subinginer, şef Grupă Tehnologie, şef laborator, şef echipă, şef program Metrologie, şef Serviciu Metrologie, şef departament Calitate Mecanică, şef departament Fabricaţie Cutii de Viteze TL şi şef departament Calitate Uzina Vehicule Dacia. Din iunie 2016 ocupă funcţia de director al Centrului Tehnic Titu.

  Anica Muntean (52) a absolvit Institutul Politehnic” Traian Vuia” din Timișoara. În 1989, prin repartiție guvernamentală , şi-a început cariera la Dacia, ca inginer tehnolog şi a participat la numeroase proiecte din inginerie. În 2000, Anica Muntean a preluat conducerea serviciului de metode Montaj, iar în 2004, funcţia de şef departament inginerie Montaj. În 2008, devine director Inginerie Vehicul Descentralizată, care coordonează activitatea de inginerie proces pentru fabricație uzina Vehicule la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei direcţii de inginerie din România şi singura femeie care conducea un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial. Din 2011, Anica Muntean a fost director al Centrului Tehnic Titu, iar din iunie 2016, preia noi responsabilități în calitate de director Proiect la nivelul Grupului Renault România.

  CENTRUL TEHNIC TITU

  Inaugurat în 2010, Centrul Tehnic Titu (CTT) este responsabil de testarea vehiculelor şi componentelor mecanice în diversele faze ale proiectelor gamei Global Access. CTT face parte din Renault Technologie Roumanie, cel mai mare centru de inginerie al Renault din afara Franţei.

  Cifre cheie CTT:

  • 450 de angajați,
  • 350 ha, din care 48.000 m2  suprafață construită,
  • zeci de bancuri de teste pentru vehicule și componente mecanice
  • 32 km de piste

  La Titu, toate prestațiile vehiculelor sunt verificate în cele mai diverse condiţii de utilizare:

  • pe zeci de bancuri de încercări, destinate vehiculelor şi componentelor acestora, care permit recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc.

  • pe zece tipuri de piste, cu o lungime totală de 32 de km, pentru a analiza comportamentul maşinilor: pista rapidă, pistele pantă, zonele de proiecţie pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă etc.

  Graham Lawrence Aylett este noul director al Direcţiei Logistice România, situată pe platforma industrială de la Mioveni. Aylett preia această responsabilitate de la Ştefan Gaibu, care va ocupa postul de şef Proiect Operaţiuni Logistice ALE (Alianţa Logistică Europa) Corporate, la Renault, în Franţa.

  Graham Lawrence Aylett (43), de origine britanică, a urmat studii de Logistică şi Supply chain management. Are o experienţă profesională îndelungată în domeniul logisticii auto, obţinută la Centrul de Piese de Schimb Renault – Nissan din Lutterworth, Marea Britanie, unde îşi începe activitatea în anul 1991. Până în 2010, a avut o serie de responsabilităţi în calitate de şef proiect sau şef al Centrului logistic. Se alătură mai apoi Grupului Renault România, în fruntea Centrului de Piese de Schimb de la Oarja (parte a Renault Comercial România), în calitate de director. Din iunie 2016 ocupă funcţia de director al Direcţiei Logistice de la Mioveni.

  Ştefan Gaibu (40) este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemițanu din Republica Moldova. A urmat două programe de MBA, în Franţa. Se angajează în anul 2001 la Dacia ca organizator Transport, ulterior ocupând poziţiile de şef serviciu Transport şi Gestiune Ambalaje, şef departament Transport Naţional, şef departament Transport Piese şi Vehicule. În anul 2012 este numit director executiv adjunct al Direcţiei Logistice Dacia, iar din luna iunie a acestui an, este propus pentru funcţia de şef Proiect Operaţiuni Logistice ALE (Alianţa Logistică Europa) Corporate, la Renault, Franţa.

  DIRECŢIA LOGISTICĂ România

  Situată pe platforma industrială de la Mioveni, Direcţia Logistică asigură atât expedierea componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault şi Nissan către uzine ale Alianţei Renault –Nissan în lume, cât şi pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul României şi la export, către reţeaua comercială.  Direcția Logistică cuprinde şi centrul logistic AILN (Alliance International Logistic Network), care a împlinit anul trecut 10 ani de existenţă.

  AILN Mioveni asigură importul și expediţia pieselor către uzine ale Alianţei Renault-Nissan din lume. În total, la nivelul Grupului Renault, sunt 10 centre logistice AILN, iar cel din România, de la Mioveni, este cel mai mare.