Noul Ambasador al Franței a vizitat Dacia

 • Miercuri, 28 mai 2014, Excelența Sa, domnul François Saint-Paul, noul Ambasador al Republicii Franceze a făcut o vizită la Uzinele Dacia, Mioveni. A fost prima vizită făcută unei companii private în această calitate, învestirea în funcție având loc acum trei săptămâni.

  "Dacia reprezintă mult mai mult decât cel mai mare constructor auto din România și a doua marcă a Grupului Renault, este un actor responsabil care mizează pe mobilitate durabilă, educație, diversitate. Progresele pe care le face Dacia reprezintă progrese pentru economia României, a Franței, a Europei", a declarat Ambasadorul felicitând toată echipa uzinelor Dacia pentru activitatea lor exemplară și mulțumindu-le pentru primirea călduroasă.

  Ambasadorul a fost primit de domnul Nicolas Maure, Președinte-director general Dacia și Director general Renault România, care i-a prezentat activitățile Renault România și uzinele Dacia. Apoi, delegația ambasadei a vizitat cele două uzine de pe platforma Dacia.

  În Uzina Mecanică și Șasiuri, punctele de interes au gravitat în jurul noului motor H4 (Energy TCE 90): celule de turnare carteri cilindri din turnătorie, atelierul de uzinaj carteri cilindri și linia de asamblare a motorului.

  În Uzina Vehicule, delegația a vizitat departamentul presaj, inclusiv noua linie de prese robotizate, departamentul de caroserie, unde mașina prinde formă, și montajul general, unde se asamblează modele Logan berlină, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Renault Symbol.

  Ambasadorul a luat apoi prânzul cu mai mulți reprezentanți Dacia, majoritatea dintre ei cetățeni francezi sau persoane cu dublă cetățenie, cu care a discutat despre actualitatea companiei, dar și despre România.