Poziţie protest Dacia 2 decembrie 2016

Ca urmare a accidentului care a avut loc pe 25 noiembrie în centrul orașului Pitești, accident în care două autobuze ce transportau angajați ai Automobile Dacia au fost implicate, o anchetă desfășurată de autoritățile competente pentru stabilirea cauzelor accidentului este în curs. Autobuzele aparțin unei companii furnizoare de servicii de transport pentru Dacia.

Automobile Dacia colaborează cu trei operatori independenți pentru transportul salariaților săi. 3 milioane de kilometri se parcurg anual pentru a se asigura necesarul de transport al salariaților. Cele trei societăți și mijloacele lor de transport sunt autorizate și certificate de autoritățile competente.

Marți, 29 noiembrie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă (CCSM) în cadrul căreia Președintele-Director General al Automobile Dacia și reprezentanții Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au stabilit împreună acțiuni care au fost apoi comunicate angajaților. Printre acțiunile deja întreprinse se numără și solicitarea ca Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Registrul Auto Român (RAR) să verifice din nou, cât mai curând posibil, dacă societățile care asigură transportul salariaților respectă toate prevederile legale. Președintele-Director General a fost pe teren pentru a vedea starea autobuzelor.

Astăzi, 2 decembrie, în ciuda acțiunilor clarificate, comunicate și stabilite în ședința respectivă, acțiuni care țin de responsabilitatea Automobile Dacia, un protest incorect, la care au participat câteva sute de angajaţi, a fost organizat în afara uzinelor. Protestul a generat pierderi de producție.

Președintele-Director General Dacia reafirmă faptul că prioritatea numărul 1 a companiei este securitatea și sănătatea angajaților, atât la locul de muncă cât și în timpul deplasării la și de la locul de muncă. Planul de acțiuni pentru transport va fi coordonat cu rigurozitate, iar monitorizarea acestuia va avea loc în cadrul CSSM.

Direcţia Comunicare Dacia