Renault iese din Formula E la finalul sezonului 4

  • Renault părăsește Formula E la finalul sezonului 4.
  • Renault își va concentra resursele pentru obiective ambițioase în Formula 1 și va continua să obțină beneficii din motorsport în cadrul Alianței cu Nissan.
  • Renault și Nissan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a valorifica experiența existentă.

 

Boulogne-Billancourt, 25 octombrie 2017 – Renault confirmă astăzi retragerea din Formula E la finalul sezonului 4, în iulie 2018. Partener din primul moment, echipa Renault e.dams a câștigat al treilea campionat consecutiv de FE în Montreal, Canada, la sfârșitul lunii iulie 2017 și se pregătește să înceapă cel de-al patrulea sezon în această competiție. 

„Am trăit momente minunate în primii trei ani de Formula E și așteptăm cu nerăbdare sezonul al patrulea într-o atmosfera foarte stabilă la Renault e.dams", a declarat Thierry Koskas, Directorul Comercial al Groupe Renault. "Ca pionieri pe piața vehiculelor electrice, am învățat multe despre managementul energetic și vehicule de înaltă performanță, lucru care a contribuit direct sau indirect la optimizarea vehiculelor electrice de serie. După sezonul 4, ne vom concentra resursele pe obiectivele noastre foarte ambițioase în Formula 1 și vom continua să folosim experiența din motorsport prin intermediul Alianței cu Nissan.

Renault-Nissan-Mitsubishi a fost cel mai mare grup din domeniul auto din lume la mijlocul anului 2017. Împreună, membrii alianței colaborează pentru optimizarea sinergiilor cu scopul de a crește competitivitatea, păstrând în același timp identitatea fiecăruia. Aceasta implică funcții convergente între Renault și Nissan: inginerie, producție, logistică, achiziții și resurse umane. Obiectivul Alianței este de a accelera colaborarea între Renault, Nissan și Mitsubishi Motors, folosind platforme comune, motoare și noi tehnologii referitoare la vehiculele electrice, autonome și conectate.

„La nivelul Alianței, echipele noastre de ingineri vor putea să împărtășească datele de performanță, astfel încât toate mărcile să poată beneficia de aceste rezultate. Diversificarea strategiei noastre în diferite competiții, profitând totodată de experiența pe care o obținem din programele de motorsport, reprezintă una dintre soluțiile prin care generăm noi resurse în cadrul Alianței ", adaugă Thierry Koskas.

Având în vedere nivelul competitivității în acest domeniu, Renault și Nissan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a profita de experiența existentă.

 

Despre Renault Sport Racing

Renault are o istorie lungă în motorsport. În Formula 1, el a câștigat 11 titluri la „Piloti”  și 12 titluri de „Constructor”, a obținut 172 de victorii cu 24 de piloți diferiți, acumulând 486 de podiumuri.
De asemenea, marca a câștigat toate cele trei ediții ale campionatului FIA Formula E, care a avut loc în parteneriat cu Renault e.dams. Renault a câștigat și cursa de anduranță  de 24 de ore din Le Mans în 1978 și mai multe etape la Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Despre Groupe Renault

Constructor auto din 1898, Groupe Renault a vândut peste 120.000 de vehicule electrice în întreaga lume. Fiind primul producător european care a lansat în 2012 o gamă completă de vehicule electrice 100% (ZOE, Twizy și Kangoo Z.E.), Renault continuă să domine piața europeană a electricelor: unul din patru vehicule electrice vândute în Europa este Renault. Viziunea sa este de a oferi un vehicul electric accesibil publicului larg. Inovația în curs de dezvoltare la Renault urmărește să faciliteze mobilitatea electrică de zi cu zi cu ajutorul unor vehicule atractive, accesibile și prin susținerea dezvoltării unui ecosistem al mobilității electrice. Tehnologiile de ultimă oră dezvoltate pentru Formula E pot contribui direct sau indirect la optimizarea vehiculelor electrice de serie Renault.