Renault România prezentă la Angajatori de Top

Ca în fiecare an Renault România participă la târgul de joburi Angajatori de Top. Vom fi prezenți cu oferta noastră de posturi disponibile și cu oferta noastră de stagii.

La eveniment te vei întâlni la standul nostru cu reprezentanții companiei, specialiști din diverse domenii: inginerie electrică, electronică și inginerie mecanică. Dacă profilul tău corespunde cu cel căutat de noi poți profita de ocazie și poți avea discuții mai ample cu specialiștii noștri din inginerie.

Radu Dumitrache recrutat de Renault România la Angajatori de Top își amintește experiența sa.

« În primăvară, un prieten mi-a propus să mergem împreună la Angajatori de Top. Știam că printre companiile participante se afla și Renault România. Eram interesat de Renault, cu atât mai mult cu cât eram în ultimul an de studii la Universitatea Politehnica București, specializarea Mecatronică și Robotică, o specializare cu aplicabilitate mare in industria auto. Pasiunea mea pentru automobile, rezultatele bune la facultate, dar și anul petrecut la o universitate în Franța, mă făceau să sper la un post care presupune activitatea de concepție sau simulare vehicule. Înainte să ajung la târg, știam destul de multe despre companie, mai ales că în perioada în care am studiat în Franța, vizitasem Centrul tehnic din Guyancourt (Technocentre). Aveam noțiuni despre etapele realizării unui produs, despre criteriile economice și de performanță de care trebuie să se țină cont. Toate acestea au fost și ele relevante.

La standul Renault România de la târg am întâlnit primele persoane din companie, echipa de resurse umane. Aveam deja prima impresie. Eram din ce în ce mai convins că trebuie să lucrez aici. Se căutau persoane cu minim trei ani experiență. Nu m-am lăsat dezamăgit și am încercat să demonstrez că sunt un candidat bun, bazându-mă pe experiența mea de la cele doua joburi anterioare, dar și de la cele doua stagii făcute la o fabrica și la o companie din domeniu auto. Aveam cunoștințe ale programului Catia și știam și limbi străine. Mi s-a propus un interviu pe loc cu un șef de echipa, o persoană foarte capabilă și deschisă, care vedea dincolo de standardele tradiționale, cum ar fi vârsta sau anii petrecuți într-o companie. Am avut o discuție deschisă în care au fost analizate posturile cu care aș fi compatibil în cadrul companiei, responsabilitățile și posibilitățile de promovare. Mi s-a cerut și o scrisoare de recomandare. Aveam recomandări din două surse. În urma discuției, specialistul Renault România a văzut că eram foarte determinat, a remarcat că aveam cunoștințe bune în domeniul inginerei, cunoșteam mijloacele tehnice utilizate în companie și mi-a propus să ne vedem la un al doilea interviu.

Le recomand celor care vin la astfel de târguri de recrutare să profite de prezența potențialilor angajatori și a specialiștilor din companie pentru a demonstra determinare, dorință de evoluție permanentă și să arate că știu ce cale își doresc să urmeze. Primul interviu în stand este prima impresie. Când ești întrebat: « în ce domeniu vrei să lucrezi? », răspunsul nu ar trebui să fie « orice » sau « nu știu ».

După interviul de la standul Renault România de la Angajatori de Top, am fost chemat la următorul interviu care a avut loc la sediul companiei. Mi s-a făcut o scurta prezentare a activității, am purtat o serie de discuții cu persoane implicate direct în activitatea pe care urma să o desfășor, și am dat câteva teste. Ulterior, am participat la un interviu despre atitudine si comportament cu responsabilul de resurse umane, dar și la o întâlnire cu un manager din cadrul centrului de inginerie Renault România. La scurt timp am primit și răspunsul: fusesem acceptat. Cel cu care am discutat la primul interviu, în stand, la târg, mi-a devenit șef. »

Aceasta este povestea lui Radu Dumitrache, conceptor în cadrul Direcției Inginerie Vehicule din Renault România. Te încurajam să îți proiectezi viitorul și să îți construiești propria poveste la Renault România.

Ne găsești la târgul Angajatori de Top, 17 - 18 octombrie, în București, la Sala Palatului.