Uzina Dacia invita publicul la o vizita virtuala pe Internet

Din 18 iulie 2005, Dacia invita publicul sa descopere uzina sa la Pitesti prin intermediul unei vizite virtuale a departamentelor de fabricatie. Accesibila pe site-urile www.daciagroup.com si www.dacia.ro, uzina virtuala Dacia reprezinta o premiera in domeniul auto din Romania.

Vizitatorii vor avea astfel posibilitatea sa cunoasca uzina pilot a modelului Logan, urmand toate etapele crearii unui vehicul, de la conceptie si productie pana la livrarea catre clientul final. Mai mult, pasionatii de domeniul auto vor avea acces la informatii si explicatii detaliate despre fabricatia vehiculelor Dacia.

Descoperirea uzinei de la Pitesti este propusa publicului sub forma unui joc atractiv si dinamic. Vizitatorii sunt invitati sa joace rolul unui spion care doreste sa cunoasca in detaliu procesul de fabricatie a modelului Logan infiltrandu-se in uzina. Cu ajutorul animatiilor si a elementelor multimedia, acestia urmeaza toate etapele de fabricatie a modelului Logan trecand prin diferitele departamente de productie: presaj, caroserie, vopsitorie, mecanica, montaj general. Vizita virtuala continua cu ultima etapa: distributia vehiculului si expeditia colectiilor CKD (elemente constitutive ale modelului Logan) catre alte centre de productie: Rusia, Maroc, Columbia, Iran si India.

Uzina Dacia se numara astazi printre cele mai performante din grupul Renault. Modernizata in intregime in mai putin de cinci ani, platforma industriala Dacia corespunde standardelor Renault in materie de calitate si eficienta. In cadrul programului X90, cu o productie anuala de 200.000 de vehicule si 150.000 de colectii CKD la orizontul anului 2006, Romania va deveni unul dintre actorii mondiali din domeniul auto.