Mioveni

Platforma industrială Dacia reunește activitățile de Producție, Logistică și Export, Inginerie Producție

Str. Uzinei, nr. 1, cod poştal 115400 Mioveni, județul Argeş, ROMÂNIA

 

Uzina Vehicule asigură producţia gamei Dacia: Logan (inclusiv versiunea Stepway), Sandero Stepway şi Duster (4X2 şi 4X4), precum şi a unor componente necesare asamblării mașinilor.

  • Este organizată în patru departamente de fabricaţie: PresajCaroserieVopsitorie şi Montaj.
  • Produce piese pentru alte uzine ale Groupe Renault (Brazilia, Rusia, Franța, Maroc, Columbia, India, Africa de Sud, Algeria și Argentina) care asamblează Logan, Sandero şi Duster, dar nu au un departament de Presaj propriu
  • Peste 90% din producţia uzinei de la Mioveni merge la export.

 

Din anul 1968, uzina de la Mioveni a produs peste 7 milioane de vehicule, de la primul exemplar Dacia 1100 și până la a treia generație a modelelor Logan și Sandero.

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. În cele patru departamente ale uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. Uzina folosește sistemul de producţie comun uzinelor din cadrul Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance Production Way (APW).

  • Se produc peste 500.000 de motoare și aproximativ 500.000 de cutii de viteze, din care 80% merg la export prin intermediul Direcţiei Logistică Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance International Logistics Network (AILN).
  • Peste 2 milioane de vehicule (Dacia, Renault sau Nissan) din lume sunt echipate cu motoare produse în România, la Mioveni.

 

Direcția Logistică România asigură condițiile necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a componentelor mecanice în cele doua uzine Dacia de pe platforma, precum şi în cele 23 de uzine ale Alianței care produc vehicule din gama Dacia la nivel internaţional.

  • deservește  direcția Comercială prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua de comercizalizare din România şi din afara ţării.

 

AILN Mioveni (Alliance International Logistics Network) este parte a Direcţiei Logistice România și asigură atât importul, cat și expediţia pieselor (componente CKD) către uzine ale Alianţei Renault Nissan din lume. La nivelul Groupe Renault, sunt 10 centre logistice AILN, iar cel din România este cel mai mare. Cunoscut la inaugurare, în 2005, drept Centrul de Export CKD 1 Logan – platforma de export piese vehicule, AILN aniversează în 2020, 15 ani de activitate.

  • Gestionează exportul de componente pentru fabricația de vehicule către 16 uzine client din Alianță. Expedierea pieselor (piese de serie 4, motoare şi cutii de viteze) de la AILN Mioveni se face pe cale terestră, feroviară şi maritimă. Înainte de a fi expediate, sunt necesare etape de pregătire. Piesele sunt recepționate de la furnizori și sunt ambalate în cutii (kit carton sau ambalaj metalic returnabil), în funcţie de dimensiunile acestora. Fiecare cutie este stocată în zone speciale, corespunzătoare destinației de transport.
  • În anul 2019, AILN a expediat către celelalte uzine din Grupul Renault 1.921.774 m³ de piese.

 

Ingineria Producție este responsabilă cu conceperea, dezvoltarea și demararea sistemelor industriale de producție capabile să fabrice vehiculele din gama Global Access.