Mioveni

Pe platforma industrială Mioveni își desfășoară activitatea peste 14.000 angajați.

Platforma industrială de la Mioveni găzduiește cea mai mare Uzină Vehicule a Grupului Renault, cea mai complexă uzină mecanică - Uzina Mecanica și Șasiuri și cea mai mare platformă logistică a Alianței Renault-Nissan – Alliance International Logistic Network.

Uzina Vehicule funcţionează în prezent la o cadenţă de fabricaţie de 1.300 de vehicule pe zi, adică 60 de vehicule pe oră (un vehicul iese de pe banda de montaj la fiecare minut).

În cei 49 de ani de existenţă, uzina a produs 8 modele diferite(în total aproape 6 milioane de vehicule):

  • Dacia 1100
  • Dacia 1300
  • Dacia Nova
  • Dacia SupeRNova
  • Dacia Solenza
  • Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon şi pick-up)
  • Dacia Sandero
  • Dacia Duster

Tot în Uzina Vehicule sunt fabricate piese pentru celelalte uzine din cadrul Grupului Renault care se ocupă cu asamblarea modelelor Logan, Sandero și Duster, dar care nu au în componența lor un departament propriu de presaj, caroserie, vopsitorie : Brazilia, Maroc, Algeria, Rusia, Columbia, Iran, India și Africa de Sud.

Din producția totală de mașini a uzinei de la Mioveni, un procent de peste 90% este destinat exportului.

 

Uzina Mecanica și Șasiuri, se ocupă cu fabricarea pieselor brute din aluminiu, uzinarea și asamblarea motoarelor și a cutiilor de viteze, uzinarea pieselor și montajul semi-punților față și spate pentru vehicule din gama Dacia, Renault, Nissan produse în întreaga lume.

Peste 65% din producţia uzinei este destinată exportului către uzine din Grupul Renault.

 

Direcția Logistică asigură livrarea vehiculelor noi produse pe platforma Mioveni și a pieselor necesare fabricării de vehicule în uzinele Renault-Nissan din lume.

AILN (Alliance International Logistics Network), parte a Direcției Logistice, reprezintă cel mai mare centru logistic al Grupului Renault în ceea ce privește volumele de piese expediate. Platforma AILN gestionează un total de 17.480 de referințe în sistem pentru toți clienții, acestea reprezentând piese necesare fabricării vehiculelor din gama Global Access, în diverse versiuni. În anul 2016, AILN a expediat către celelalte uzine din Grupul Renault 2.637.036 m³ de piese, echivalentul a 1.400.239 vehicule asamblate.

 

Tot pe platforma Mioveni își desfășoară activitatea echipe de inginerie de producție, care asigură asistența pentru cele două uzine, pregătirea și implementarea noilor proiecte.