Titu

Parte componentă a Renault Technologie Roumanie (RTR)

Centrul Tehnic Titu are ca misiune testarea vehiculelor și a organelor mecanice, în special cele din gama Global Access (Logan, Sandero, Duster), fabricate la nivel mondial.

Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu este al doilea centru de încercări al Renault din lume, ca mărime, având o suprafaţă de 350 de hectare. El pune la dispoziția inginerilor RTR cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor și mijloacele necesare pentru a testa vehiculele și componentele, în diferite faze ale proiectelor şi în cele mai diverse condiţii climatice şi de drum.

 

32 DE KILOMETRI DE PISTE

Centrul Tehnic Titu dispune de o reţea de piste, unică în regiune, cu o lungime totală de 32 de kilometri, care permite analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiţii de utilizare. Zece tipuri de piste, printre care pista rapidă, pista oraş, pistele pantă, zonele de proiecţie pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă, reproduc dificultăţile pe care un conducător auto le-ar putea întâlni, de la drumurile de ţară, până la cele din marile oraşe aglomerate sau autostrăzi. Avantajul major al mijloacelor de încercare de la Titu este că, într-un timp foarte scurt, ele pot simula o utilizare intensivă, echivalentă cu mai mulţi ani la un client real.

 

ZECI DE BANCURI DE ÎNCERCĂRI

Clădirile din Centrul Tehnic Titu adăpostesc câteva zeci de bancuri de testare pentru vehicule întregi, dar şi pentru componente de vehicul sau componente mecanice (motoare, cutii de viteze sau subansamble ale acestora). Ca şi pistele, acestea reproduc condiţii de funcţionare extreme la care un vehicul ar putea fi supus de-a lungul anilor de utilizare: temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, vânt etc. Maşina sau doar anumite componente sunt expuse ore întregi la simulatoarele de soare sau de frig, la cabinele de ploaie cu intensităţi diverse sau merg timp de mai multe luni pe bancurile autopilotate cu rulouri, care acţionează ambreiajul, schimbătorul de viteze şi acceleraţia, la fel ca un pilot care conduce pe diferite rute.