Titu

Parte componentă a Renault Technologie Roumanie (RTR)

Str. Aviatorilor, Nr. 1, DN7, Jud. Dâmboviţa 135500 

Centrul Tehnic Titu este punct de lucru pentru centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie. Creat în 2010, are drept misiune testarea vehiculelor și a organelor mecanice, în special a celor din gama Dacia, fabricate la nivel mondial. Este al doilea centru de teste al Renault din lume, ca mărime, și pune la dispoziția inginerilor RTR cele mai noi tehnologii și mijloacele necesare pentru a testa vehiculele și componentele, în diferite faze ale proiectelor şi în cele mai diverse condiţii climatice şi de drum.

  • 350 de hectare
  • 52 200 m2 clădiri
  • 32 de km de piste (care permite analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiții de utilizare. Zece tipuri de piste, printre care pista rapidă, pista oraş, pistele pantă, zonele de proiecţie pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă, reproduc dificultățile pe care un conducător auto le-ar putea întâlni, de la drumurile de ţară, până la cele din marile oraşe aglomerate sau autostrăzi. Avantajul major al mijloacelor de încercare de la Titu este că, într-un timp foarte scurt, ele pot simula o utilizare intensivă, echivalentă cu mai mulţi ani la un client real.
  • 800 de angajați
  • Zeci de Bancuri și Săli de teste pentru a concepe mașini performante: Sala Semianecoică, Banc cu rulouri, Simulator solar, Validări GMP, Cabină infraroșu, Cabină ploaie, Laborator de coroziune, Atelier testare anduranță și durabilitate (reproduc condiţii de funcţionare extreme la care un vehicul ar putea fi supus de-a lungul anilor de utilizare: temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, vânt etc). Maşina sau doar anumite componente ale acesteia sunt expuse ore întregi la simulatoarele de soare sau de frig, la cabinele de ploaie cu intensități diverse sau merg timp de mai multe luni pe bancurile autopilotate cu rulouri, care acţionează ambreiajul, schimbătorul de viteze şi acceleraţia, la fel ca un pilot care conduce pe diferite rute.
  • 10 tipuri de piste: Rapidă, Tunel de apă, Tunel de praf, Piste oraș, Pistă comportament
  • Laborator de testare virtuală – înaltă tehnologie CAVE